Denník N

Mestské zásahy: Nightfights

Čakáte v noci na autobus alebo taxík pod Mostom SNP a nudíte sa? Vyriešila by to interaktívna mobilná aplikácia.

Druhé bratislavské Mestské zásahy priniesli 95 nápadov, ako zmeniť Bratislavu k lepšiemu. Postupne vám ich predstavíme.

9. Nightfights

Hra, ktorú môžu každý večer hrať okoloidúci a cestujúci čakajúci na autobus pod Mostom SNP. Hráči sa môžu pridať na stranu mimozemšťanov alebo ľudstva. Cieľom mimozemšťanov i ľudstva je získať pod svoju kontrolu Most SNP, kľúčovú lokalitu na Zemi, nad ktorým sa vždy večer a v noci otvorí na pár hodín čierna diera – akýsi dočasný most medzi galaxiami. Táto čierna diera je jediné spojenie našej galaxie so Sombrérovou galaxiou (tiež známa pod menami M104 či NGC 4594).

Hráč používa obrazovku smartfónu na ovládanie laserového dela, ktorým zostreluje nepriateľské lietadlá, respektíve vesmírne lode, podľa toho, za ktorú stranu hrá. Ak sa hráčovi podarí vyhrať súboj, získa jeho strana novú pozíciu na moste. Cieľom je obsadiť všetky pozície na moste, ktoré sú reprezentované farebnými svetlami v strope. V čase keď neprebiehajú žiadne súboje je strop posiaty dvomi farbami, pričom prevahu niektorej zo súperiacich strán je možné zistiť pomocou toho, ktorá farba svetla dominuje.

Aplikácia má aj funkciu zobrazenia najbližších odchodov autobusov s možnosťou upozornenia, aby sa používateľovi nestalo, že zmešká autobus počas hrania NightFights. Umožňuje tiež vybranie niektorej z preddefinovaných svetelných tém či dokonca výtvorenie vlastnej. Najlepšie témy budú zaradené do výberu.

Autor: Phirational /www.phirational.com

MZ-sign-in MZ-gameplay-snp Model MZ-gameplay

Tušili ste, že na okraji agonického územia Dimitrovky sa nachádza desaťročia opustený areál starého majera Jurajov dvor? Pozrite sa, ako by sa dal využiť.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Mestské zásahy

Kultúra

Teraz najčítanejšie