Denník N

Príbeh vládnych novín: Vyšumeli do prázdna rovnako ako ďalšie Matovičove povolebné nápady

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Premiérov tlačový odbor potvrdil, že vládne noviny aktuálne „nie sú predmetom diskusie“. Projekt ležal odložený na úrade vlády už mesiace a viac-menej sa čakalo, že noviny vychádzať nezačnú.

Začiatkom mája tohto roka predstupovala pred parlament nová vláda Eduarda Hegera (OĽaNO), aby poslancov požiadala o dôveru po tom, čo sa vládna kríza skončila demisiou dovtedajšieho premiéra Igora Matoviča.

Programové vyhlásenie, o ktorom poslanci hlasovali, síce na rozdiel od vlády Petra Pellegriniho, ktorý v roku 2018 na čele vládneho kabinetu striedal Roberta Fica, staronová vládna koalícia OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí ľahko osviežila, veľa vecí v texte však nemenila.

Zostal tam aj záväzok, podľa ktorého vláda „zabezpečí pravidelné informovanie občanov SR prostredníctvom doručovania bezplatných informačných novín do domácností, ktoré budú obsahovať odpočet činnosti jednotlivých ministerstiev“.

Vládni politici tam túto vetu nechali – a koaliční poslanci za ňu zahlasovali -, aj keď zrejme mnohí vedeli, že nápad na vládne schránkové noviny leží na úrade vlády už niekoľko mesiacov zamrznutý. Podklady pre verejné obstarávanie na tlač a distribúciu dvoch miliónov kusov štátneho mesačníka boli hotové, no nikto sa k jeho vyhláseniu nemal.

Europoslanec Vladimír Bilčík (Spolu) vo štvrtok po stretnutí s premiérom Hegerom prezradil, že predseda vlády s vydávaním takýchto novín už neráta. „Pýtal som sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Médiá

OĽaNO

Slovensko

Teraz najčítanejšie