Denník N

Na skladoch máme 1,3 milióna vakcín a očkujeme čoraz pomalšie. Akcia v obchodnom centre v Prešove prekvapila

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Na skladoch máme pol milióna vakcín AstraZeneca, o ktorú nie je záujem, a takmer pol milióna od Pfizeru.

V nedeľu sa mohli ľudia prvýkrát zaočkovať proti covidu-19 aj v obchodnom centre. V Prešove v Eperia Shopping Mall očkovali dva tímy a zaočkovali viac ľudí, ako boli ich kapacity. Za osem hodín dostalo vakcínu 308 ľudí, ktorí mohli prísť bez registrácie či pozvánky. Kraj je s akciou spokojný.

„Prekonalo to naše očakávania, záujem bol evidentný,“ tvrdí hovorkyňa župy Daša Jeleňová. Ich pôvodný cieľ bol zaočkovať minimálne sto ľudí, kapacity mali na 300. Nakoniec museli posilniť očkovacie tímy.

Chcú očkovanie v ďalšom centre

Ľudia v prešovskom obchodnom centre dostali jednodávkovú vakcínu Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson. Na druhú dávku tak nemusia prísť. Za plne očkovaného sa považuje po tejto vakcíne človek tri týždne od jej podania. Očkovanie v obchodnom centre bude pokračovať aj v nedeľu 25. júla, kraj už rokuje aj o ďalšom nákupnom centre, kde by mohli očkovať.

„Už to aj plánujeme a organizujeme. Okrem prešovského obchodného centra chceme rozšíriť ponuku aj v ďalšom meste v Prešovskom kraji. Zatiaľ rokujeme a dohodujeme podmienky, presné miesto a termín včas verejnosti oznámime,“ hovorí Jeleňová.

Do obchodného centra prišlo na očkovanie veľa ľudí, aj keď registráciu už nepotrebujú ani vo veľkokapacitných centrách. „Prišli ľudia, ktorým sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie