Denník N

Prečo PSG rozhadzuje, keď Barcelona musí šetriť? UEFA mu umožnila konkurenčnú výhodu

Achraf Hakimi - jedna z nových posíl PSG. Foto - TASR/AP
Achraf Hakimi – jedna z nových posíl PSG. Foto – TASR/AP

Letné prestupové obdobie vo svetovom futbale sa oficiálne začalo v júli, ale zatiaľ sme nevideli žiadne rekordné prestupy. Samozrejme, môžu za to aj finančné dôsledky pandémie, no nie všetky kluby musia šetriť.

Na jednej strane vidíme veľkokluby ako Paríž Saint-Germain, ktorý už získal štyroch hráčov svetovej triedy, a na druhej Barcelonu, ktorá by veľmi rada predala kohokoľvek. Teda okrem Lionela Messiho, hoci ten stále nemohol podpísať novú zmluvu. Prečo vznikla takáto nerovnosť?

Barcelona sa ocitla v obrovských finančných problémoch, jej dlh presahuje 1,1 miliardy eur. Aj preto sa na trhu momentálne nachádza každý jej hráč okrem Messiho. Pred pár dňami napríklad taliansky novinár Fabrizio Romano písal o možnosti vymeniť Antoina Griezmanna za záložníka Atlética Madrid Saúla Ñígueza.

„Vráti sa Griezmann? Ak sa to stane, bude to pekné prekvapenie. Čoskoro sa niečo dozviete,“ vyhlásil v pondelok prezident Atlética Enrique Cerezo.

Barcelona sa dlhodobo trápi a zúfalo šetrí, zatiaľ čo PSG míňa. Môže si to dovoliť vďaka katarským majiteľom (spoločnosti Qatar Sports Investments), ktorí sa desať rokov po svojom vstupe do klubu rozhodli opäť investovať.

Získali talianskeho brankára Gianluigiho Donnarummu z AC Miláno, skúseného stopéra Sergia Ramosa z Realu Madrid aj záložníka Liverpoolu Georginia Wijnalduma. Všetci traja prišli zadarmo, lebo im v kluboch končili zmluvy. O to väčšie

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie