Denník N

O novom parkovaní v Petržalke sa nerozhodlo, podľa poslancov nemal Bajan hlasy

Parkovanie v Petržalke. Foto N – Tomáš Benedikovič
Parkovanie v Petržalke. Foto N – Tomáš Benedikovič

Po novom by ľudia s trvalým pobytom v Petržalke mali platiť za parkovanie ročne 60 eur, ostatní dokonca 800 eur.

Starosta Petržalky Vladimír Bajan stiahol z rokovania miestneho zastupiteľstva návrh na zmeny parkovania v Petržalke, ktoré kritizujú niektorí poslanci. Nepáči sa im, že zákazku vyhrala firma EEI, ktorá nakoniec v súťaži zostala sama.

Podľa podpísanej zmluvy by si mala z každej predanej parkovacej karty nechať 48 eur. Petržalčania by za kartu mali ročne platiť 60 eur, ľudia bez trvalého pobytu na najväčšom sídlisku na Slovensku až 800 eur.

Bajan na rokovaní zastupiteľstva povedal, že treba ešte vytvoriť priestor na zapracovanie pripomienok odbornej i laickej verejnosti. „Vytvoríme priestor na stretnutie, myslím si, že by to mohlo pomôcť pochopeniu celej problematiky a upokojilo situáciu,“ tvrdil Bajan.

Mnohí miestni poslanci mu však neverili. „Všetci dobre vieme, že je to stiahnuté preto, lebo ste nemali dostatok hlasov na schválenie,“ oponoval Bajanovi poslanec Peter Cmorej.

Ďalší opozičný zastupiteľ Vladimír Dolinay chcel presadiť diskusiu k téme, no po vystúpení ľudí, ktorí na rokovanie prišli proti zmluve protestovať, už starosta odmietol, aby v rozprave vystúpil niekto iný ako on a prednosta.

Bajan chce na október zvolať verejné prerokovanie s občanmi, kde by sa o novom parkovaní malo hovoriť. Upravené návrhy mieni potom predložiť na mimoriadnom zastupiteľstve.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie