Denník N

Je to rozbuška, pápež sa neočkovaných nebojí. Mikloško, Hlina a farári reagujú na povinnosť očkovania

Pápež František. Foto – TASR
Pápež František. Foto – TASR

Štát postavil nezaočkovaných veriacich pred dilemu – ak sa nezaočkujú, nezúčastnia sa na udalosti veľkého významu, ktorá sa deje len niekoľkokrát za život – nebudú môcť vidieť hlavu svojej cirkvi na Slovensku.

Mnohých veriacich táto podmienka pobúrila a aj katolícke osobnosti ju hodnotia ako nešťastnú. Za správne to nepovažuje ani František Mikloško, predseda KDH Milan Majerský to označil za „nedomyslené“ rozhodnutie. Podľa neho by sa mali nastaviť pravidlá tak, aby sa mohli podujatí zúčastniť aj ľudia s negatívnym testom, ak ich zdravotný stav očkovanie neumožňuje. Majerský je ako predseda Prešovského samosprávneho kraja veľmi aktívny pri očkovacej kampani.

Podľa bývalého predsedu kresťanských demokratov Alojza Hlinu toto rozhodnutie už dnes rozdelilo veriacich. „Sú to jazvy, ktoré budú hnisať a dlho sa hojiť, a keď už sa budú zdať zahojené, niekto pribehne a znova ich rozškriabe,“ myslí si.

„Pápež nám kresťanom-katolíkom už teraz postavil zrkadlo. Keď vidím tie zlostné, nenávistné reakcie veriacich aj kňazov, tak sa pýtam – čo sú toto za kresťania? Že nevedia aj keď možno nie celkom správny krok

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Očkovanie proti koronavírusu

Pápež František

Slovensko

Teraz najčítanejšie