Denník N

Za Mečiara to boli Stredoslováci, teraz majú zabrániť vyšetreniu východniari a inšpekcia

Shooty - Hrozba
Shooty – Hrozba

Robert Fico sa o zastavenie prípadov zo svojej éry snaží politicky. Ale to by nestačilo. Aspoň chaos robia aj na polícii a v tajnej službe.

Po únose syna prezidenta Michala Kováča sa o prípad postarali Stredoslováci. Vladimír Mečiar menil vyšetrovateľov a slepotu a ochotu zabrániť naozajstnému vyšetreniu, ktoré smerovalo k tajnej službe a samotnému Mečiarovi, prejavili práve policajti zo stredného Slovenska.

Teraz majú podobnú úlohu zohrať policajti zo Sobraniec a policajná inšpekcia. Robia všetko pre to, aby sa veľké kauzy z čias Roberta Fica nevyšetrili.

Robert Fico už mesiace maká, ako keď bol v najlepšej opozičnej forme. Denne zvoláva tlačovky, denne opakuje, že sme svedkami politických procesov. Jednoducho, stará sa o politickú časť príbehu.

Robí to aj v situáciách, ktoré sú až komické. Napríklad vtedy, keď obviňuje súčasnú vládu, že si kupuje výpovede od Ľudovíta Makóa a za to dohadzuje jeho firmám zákazky napríklad na pošte. Pritom sa tvári, ako keby to nebol práve on, kto Makóa do pozície na čelo finančnej polície dosadil. Nie táto vláda, ale Fico a jeho ľudia celé roky kryli, že Makó a spol. mohli kradnúť a tunelovať.

Alebo vtedy, keď hovorí, že minister vnútra Roman Mikulec zneužíva políciu a zasahuje do prípadov. V skutočnosti sa pritom zdá, že je to skôr naopak, že Mikulec sa bojí

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Robert Fico

Komentáre

Teraz najčítanejšie