Denník N

Nezaočkovaní vo vážnom stave ju prosia o vakcínu. Ľutujem, je neskoro, vraví lekárka z Alabamy

Ilustračné foto – Adobe Stock
Ilustračné foto – Adobe Stock

Keď pacienti umrú, „objímem ich rodinných členov a poviem im, že najlepší spôsob, ako si môžu uctiť ich milovanú osobu, je zaočkovať sa a povzbudiť každého, koho poznajú, aby urobil to isté,“ napísala lekárka na Facebooku.

Lekárka Brytney Cobiaová z Alabamy žiada ľudí, aby sa zaočkovali. Vraví tak po skúsenostiach zo svojho oddelenia, na ktorom ležia – až na jedinú výnimku – nezaočkovaní proti covidu. Viacerí z nich zomreli.

„Do nemocnice prijímame mladých zdravých ľudí s veľmi vážnym priebehom covidu,“ napísala lekárka v pondelok na Facebooku.

„Jedna z posledných vecí, ktorú spravia predtým, než ich intubujeme, je, že ma prosia o vakcínu. Držím im ruku a hovorím im, že je mi to ľúto, ale je už neskoro,“ dodala lekárka v statuse, ktorý sa stal v Spojených štátoch virálnym.

O príbehu lekárky písali aj noviny Boston Globe či Washington Post.

Alabama, najmenej zaočkovaný štát

Alabama je najmenej zaočkovaným americkým štátom. Oboma dávkami v ňom zaočkovali 33,9 percenta populácie, čo je len o niečo menej ako na Slovensku.

Blahoželáme, máte dobrých priateľov!

Tento článok je normálne zamknutý, ale vy si ho môžete prečítať zadarmo vďaka tomu, že váš priateľ koutny.pavel@... je predplatiteľom Denníka N a článok vám venoval. Stačí zadať váš e-mail, nebojte sa, nikdy ho nepredáme inej firme.

Alebo môžete .

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Svet, Veda

    Teraz najčítanejšie