Denník N

Americký denník: Sťahovať sa do USA nie je len tak, ale až také dramatické to byť nemuselo

V lietadle do Miami sme z našej päťčlennej rodiny len dvaja - ja a môj prostredný syn Alex. Nepýtajte sa prečo. Foto – Deník N/Jana Ciglerová
V lietadle do Miami sme z našej päťčlennej rodiny len dvaja – ja a môj prostredný syn Alex. Nepýtajte sa prečo. Foto – Deník N/Jana Ciglerová

Už som toho pri cestovaní zažila veľa. Niekoľkokrát mi uletelo lietadlo, stratili sa kufre, pristáli sme inde, než sme mali, a letela som aj do Ruska.

Dobre viem, že veci sú málokedy dokonalé, a za tie roky mám v sebe vybudovanú veľkú cestovateľskú veľkorysosť. Ale to, čo sme ako rodina prežili pri sťahovaní do Ameriky, nemá v mojej zbierke zážitkov obdobu.

A to som si myslela, ako som na to tentoraz pripravená.

Môj muž je totiž optimistický podceňovač času, rozumej, veci často robí na poslednú chvíľu. Mňa to zbytočne stresuje, a tak som na neho pri sťahovaní do Ameriky vymyslela trik: nepovedala som mu, že nám o deň posunuli lietadlo, a nechala som ho v tom, že odlietame pätnásteho. On tak bude motivovaný stihnúť všetko do štrnásteho a ten jeden deň budeme mať navyše, v pokoji a pre seba.

Lenže jeho rodičia, ktorí žijú v prízemnom domčeku so záhradou, tentoraz odmietli prijať na opatrovanie našu pätnásťročnú fenku Agátu, a my sme ju tak museli nechať prejsť všetkými testami a vziať so sebou.

Lufthansa, s ktorou sme leteli, psy na palubu brala presne do štrnásteho a potom až do odvolania nie. Musíme letieť s inou spoločnosťou, inokade a v iný deň, povedali nám.

Sťahovanie vlastnými rukami

Švajčiarske Swiss Air Lines sú známe dodržiavaním pokynov, a preto som musela vopred nadiktovať presné rozmery prepravky na psa i jej hmotnosť. Najbližšia ďalšia možnosť bola v sobotu sedemnásteho. To už sa mi zatajiť nepodarilo.

K tomu mal môj muž úžasný nápad, že sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Americký denník

Svet

Teraz najčítanejšie