Denník N

OH, 2. deň: Cyklistiku berie ako hobby, má doktorát z matematiky. Neznáma Rakúšanka získala olympijské zlato

Anna Kiesenhoferová po výhre. Foto - TASR/AP
Anna Kiesenhoferová po výhre. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

druhý olympijský deň priniesol Slovensku prvé finále aj veľký optimizmus v súvislosti so súťažami vo vodnom slalome.

Patrik Jány pri svojej olympijskej premiére skončil 7. v streľbe zo vzduchovej pušky na 10 metrov, kým vodný slalomár Matej Beňuš ukázal výbornú formu víťazstvom v kvalifikácii C1.

V akcii boli aj všetci slovenskí tenisti, z ktorých uspeli len Filip Polášek a Lukáš Klein vo štvorhre. Tenisovým prekvapením dňa je koniec svetovej jednotky Ashleigh Bartyovej v ženskej dvojhre.

Ani jej vypadnutie však nie je takým šokom ako výsledok cyklistických pretekov žien, ktoré vyhrala neznáma amatérka.

Covidová kauza českých olympionikov medzičasom naberá čoraz neuveriteľnejšie rozmery.

Olympijský súhrn prinášame po každom súťažnom dni. Vypočuť si ho môžete aj ako podcast a posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


1. Triumf hobby cyklistky

Cyklistické preteky žien priniesli výsledok, o ktorom sa hovorí ako o najväčšom prekvapení v histórii olympijských pretekov.

Vyhrala ich totiž neznáma Rakúšanka Anna Kiesenhoferová, ktorá nemá profesionálny kontrakt a podľa Procyclingstats tento rok súťažila iba na majstrovstvách Rakúska.

Kiesenhoferová zaskočila všetky silné tímy vrátane favorizovaných Holanďaniek a zlato získala po celodennom úniku, pričom posledných 40 kilometrov prešla sama.

V pretekoch sme videli ukážkové podcenenie úniku zo strany pelotónu. Druhá skončila holandská favoritka Annemiek Van Vleutenová, ktorá však nevedela, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

OH Tokio 2021

Olympijský súhrn

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie