Denník N

OH, 5. deň: Kto bude zodpovedný, ak tu zomriem? pýtal sa Medvedev. Témami sú duševné aj fyzické zdravie

Daniilovi Medvedevovi sa počas zápasu zahmlievalo pred očami, mal problémy s dýchaním a chcel sa len zvaliť na kurt. Foto – TASR/AP
Daniilovi Medvedevovi sa počas zápasu zahmlievalo pred očami, mal problémy s dýchaním a chcel sa len zvaliť na kurt. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

Slovensko je aj po piatom dni olympiády v Tokiu bez medaily. Stredajší bezchybný výkon športovej strelkyne Zuzany Rehák Štefečekovej v kvalifikácii trapu dáva nádej, že už vo štvrtok by sa to mohlo zmeniť.

Dobré výkony podali v kvalifikáciách aj ďalší strelec Erik Varga a vodní slalomári Monika Škáchová a Jakub Grigar.

Najviac sa hovorilo o americkej gymnastke Simone Bilesovej. Je to už druhá svetová hviezda, ktorá tento rok vynechala dôležitý štart a ako dôvod uviedla duševné zdravie. Japonská tenistka Naomi Osaková z tohto dôvodu odstúpila z Roland Garros a vynechala Wimbledon.

Bilesová sa v stredu odhlásila z finále viacboja jednotlivkýň, v ktorom obhajovala zlatú medailu. V utorok nedokončila finále viacboja družstiev.

Na programe boli aj cyklistické časovky. Medzi mužmi predviedol životný výkon Primož Roglič, ktorý bol doslova nezastaviteľný – naplno pedálovať neprestal ani po tom, ako prešiel cieľom.

Medzi ženami získala svoje prvé olympijské zlato Annemiek van Vleutenová, ktorá sa v nedeľu omylom tešila z víťazstva v cestných pretekoch.

Olympijský súhrn prinášame po každom dni. Vypočuť si ho môžete aj ako podcast a posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


1. Bilesová sa nebojí ukázať, že nie je dokonalá

Simone Bilesová je najúspešnejšou gymnastkou americkej histórie a jednou z najlepších gymnastiek všetkých čias. Štvornásobná zlatá medailistka z predchádzajúcej olympiády patrí podľa magazínu Time medzi najvplyvnejšie ženy na celom svete.

Pred Tokiom pútala veľkú pozornosť a v utorňajšom finále viacboja družstiev mala byť oporou amerického tímu. Namiesto toho sa z neho odhlásila a dnes je jednou z hlavných tém značnej časti verejnosti aj médií.

Čo sa stalo. Bilesová začala finále tímovej súťaže rutinným preskokom, v ktorom však urobila netypickú chybu, a za svoj výkon dostala len 13,766 bodu. Išlo o najhoršie olympijské skóre v jej kariére.

K americkej gymnastke prikráčal lekár a odišiel s ňou do šatne. Bilesová sa po chvíli vrátila s obviazanou nohou, objala zvyšné členky svojho tímu a povedala: „Milujem vás, ale

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Iné podcasty Denníka N

OH Tokio 2021

Olympijský súhrn

Športové podcasty Denníka N

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie