Denník N

Po materstve sa vrátila ešte silnejšia. Rehák Štefečeková má zlato, získala prvú slovenskú medailu

Zuzana Rehák Štefečeková po zisku zlata. Foto – TASR/Martin Baumann
Zuzana Rehák Štefečeková po zisku zlata. Foto – TASR/Martin Baumann

Syna postavila pred seba, on pricupital k mikrofónu, privolal jej terč a ona pálila. Deti mali zábavu a ona chvíľu prekvapenia, kedy terč vyletí. Tak opísala svoj tréning strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková v rozhovore pre časopis SOŠV.

Rehák Štefečeková o sebe hovorí, že má dve tváre. Keď odchádza na letisko, lúči sa so svojimi synmi ako mama, a keď nasadá do auta, stáva sa z nej opäť vrcholová športovkyňa.

Nitrianska rodáčka je po Anastasii Kuzminovej ďalším dôkazom, že materstvo nie je prekážkou špičkových výkonov. „Všetky športovkyne, ktoré poznám, sa po pôrode vrátili do športu silnejšie,“ povedala dávnejšie pre Denník N.

Tieto slová dnes sama potvrdila vo finále trapu žien, keď pre Slovensko vystrieľala prvú medailu na olympiáde v Tokiu, a hneď zlatú. V šesťčlennom finále trafila 43 z 50 terčov – o jeden viac než druhá Američanka Kayle Browningová.

Rehák Štefečeková v novom systéme súťaže stanovila olympijský rekord.

To, že má blízko k významnému úspechu, naznačila v kvalifikácii, v ktorej čistým nástrelom utvorila svetový rekord.

„Už tréningy boli veľmi dobré, ale nechcela som sa priznávať,“ povedala pre TASR.

Mala depresiu

Zuzana Rehák Štefečeková je jednou z najskúsenejších členiek slovenskej výpravy v Tokiu. V rozhovore pre televíziu Markíza povedala, že ako dieťa hrala aj tenis či volejbal, až si povedala, že to skúsi so športovou streľbou. „A keď mi to nepôjde, budem

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

OH Tokio 2021

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie