Denník N

Polícia po ôsmich hodinách zasiahla a vytlačila z cesty ľudí, ktorí blokovali dopravu v Bratislave

Foto – N
Foto – N

Aktualizované 21.12 h. Proti zákonu, ktorý zvýhodňuje zaočkovaných, protestovalo v Bratislave niekoľko stoviek ľudí. Demonštranti paralyzovali dopravu v centre mesta. Vládne strany SaS a Za ľudí sa chcú pýtať na vysvetlenie.

Niekoľko stoviek demonštrantov od rána blokovalo centrum Bratislavy. Po proteste spred Prezidentského paláca sa postupne presunuli na cesty, kde znemožnili prejazd áut aj verejnej autobusovej dopravy. Časť z nich verbálne útočila na ľudí a vodičov áut, ktorí sa pokúšali presunúť cez blokované miesta.

Po ôsmich hodinách, keď bola zablokovaná doprava v centre hlavného mesta, polícia vytlačila protestujúcich z ciest. Demonštranti na zasahujúcich policajtov kričali „Gestapo“. Organizátori vyzvali protestujúcich, aby sa presunuli pred Prezidentský palác, inak by voči nim mohla polícia zakročiť. Protest sa tak vo štvrtok skončil, pokračovať chcú demonštranti aj v piatok od 7. hodiny.

Hoci protest nebol ohlásený, polícia proti demonštrantom dlho nezasiahla. Najskôr tvrdila, že čaká na pokyny a chce sa vyhnúť násilnostiam. Popoludní vedenie polície na tlačovke oznámilo, že na takom veľkom priestore sa im ťažko zasahuje proti

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Hegerova vláda

Očkovanie proti koronavírusu

Slovensko

Teraz najčítanejšie