Denník N

Od Ria schudol a zosilnel. Grigar získal striebro v disciplíne, v ktorej sa Slovákom nikdy nedarilo

Jakub Grigar. Foto –TASR/Michal Svítok
Jakub Grigar. Foto –TASR/Michal Svítok

Vodný slalomár Jakub Grigar získal v pretekoch K1 striebornú medailu. Po štvrtkovom zlate, ktoré vybojovala strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková, je to druhá slovenská medaila na olympiáde v Tokiu.

V pretekoch zvíťazil Čech Jiří Prskavec, ktorý vyhral aj semifinále. Bronz získal Nemec Hannes Aigner. Prvých päť kajakárov absolvovalo vo finále čistú jazdu.

Grigar tak v poslednej disciplíne zachránil reputáciu slovenského vodného slalomu, ktorý doteraz v ére samostatnosti získal aspoň jednu medailu na každej olympiáde.

V Tokiu sa to Matejovi Beňušovi, Eliške Mintálovej ani Monike Štachovej nepodarilo, aj keď všetci traja postúpili do desaťčlenného finále.

Grigar bol na olympiáde v Riu piaty, v Tokiu svoje umiestnenie ešte vylepšil.

V mužskom kajaku Slovensko doteraz olympijskú medailu nezískalo.

Roky to bola naša najslabšia disciplína

V ére najväčších úspechov slovenského vodného slalomu zbierali medaily Michal Martikán (C1), bratia Peter a Pavol Hochschornerovci (C2) a Elena Kaliská (K1 žien).

Jediná olympijská disciplína, v ktorej sa Slovákom nedarilo, bola K1 mužov. Až doteraz sme z nej nemali žiadnu olympijskú medailu. Už piate miesto Jakuba Grigara z Ria 2016 však naznačilo, že by z neho raz mohol byť olympijský medailista.

Grigar mal vtedy devätnásť a prekvapil výborným výkonom aj piatym miestom. Neskôr však

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

OH Tokio 2021

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie