Denník N

Smer láka voličov vo volebných novinách aj na Pašku

Paška odporúča Úhornú. Má tam chalupu. Foto – Smer
Paška odporúča Úhornú. Má tam chalupu. Foto – Smer

Smer rozdáva do schránok reklamné noviny. Pavol Paška, ktorý vlani po kauze CT odstúpil z funkcie predsedu parlamentu, v nich hovorí, aké miesto na Slovensku má rád.

Keď podpredseda Smeru Pavol Paška 15. novembra 2014 vo volebnú noc po regionálnych voľbách v Košiciach oznámil, že „už má dosť“ a odstupuje z funkcie predsedu Národnej rady, premiér a predseda strany Robert Fico hneď na druhý deň ubezpečil, že Paška zostáva podpredsedom strany a pevnou súčasťou straníckeho tímu.

To, že je to – aj po kauze CT – stále tak, ukazujú volebné noviny Smeru, ktoré teraz strana rozdáva ľuďom do schránok. Paška je jedným z ôsmich lídrov prezentovaných v novinách.

Okrem neho sa v novinách predstavujú predseda Robert Fico, minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák, minister vnútra Robert Kaliňák, minister financií Peter Kažimír, minister kultúry Marek Maďarič, predseda parlamentu Peter Pellegrini a Dušan Čaplovič, ktorý odišiel z funkcie ministra školstva, no stále je podpredsedom strany.

Foto Smer

Paška s ostatnými odpovedá na anketovú otázku, kam sa vybrať na Slovensku na výlet. „Pre mňa je už dvadsať rokov najčarovnejším miestom chalupa v obci Úhorná. Tam trávim čas so svojou rodinou, v poslednom období hlavne so svojou vnučkou,“ hovorí Paška.

Denník N oslovil Pašku aj šéfa volebnej kampane Smeru Maďariča, či si myslia, že strane reklama s jeho podobizňou pomôže. Na otázky neodpovedali.

Pavol Paška odstupuje z funkcie:

CT svinstvo

„Pätnásť rokov som v politike, ale také svinstvo a špinavosti som nezažil. Chcem, aby Slovensko fungovalo ako normálna krajina,“ zdôvodňoval Paška svoje odstúpenie počas volebnej noci, keď sa Richard Raši stal v Košiciach primátorom.

Paška odstúpil po kauze CT a sérii následných protestov v uliciach, ktoré sa v Košiciach konali aj pred jeho domom. Piešťanská nemocnica chcela nakúpiť prístroj predražený o 600-tisíc eur od firmy, ktorej spolumajiteľom bol v minulosti aj Paška. Odstúpil, hoci tvrdil, že už na chod firmy nemal vplyv.

Spolu s ním museli z funkcie odísť aj ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu Renáta Zmajkovičová. Tá bola predsedníčkou dozornej rady v nemocnici. Hoci polícia minulý týždeň v tejto kauze obvinila osem ľudí, Zmajkovičová medzi nimi nie je, nad čím sa pozastavuje aj člen správnej rady nemocnice Alan Suchánek.

Denník SME pred Paškovým odstúpením zároveň informoval o podozrivom predaji pozemku v Košiciach jeho švagrovi.

Stabilita, sociálne balíčky, hasičské autá

Osemstranové noviny Smeru sa začínajú rozhovorom s Robertom Ficom. Hovorí v ňom o tom, v akej dobrej kondícii je Slovensko – preto vraj chce, aby to ľudia pocítili cez sociálne balíčky. Odpovedá aj na otázku, ako bude vyzerať vláda po voľbách. Očakáva, že to bude opäť vláda, ktorá „bude normálne pracovať a nie otravovať verejnosť každodennými spormi“, nemá byť „zlepencom šiestich, siedmich strán“.

Nemyslí si, že v čase, keď budeme predsedať EÚ, je dobré takto experimentovať. Noviny ďalej informujú, že „potraviny budú lacnejšie“ a Land Rover vytvorí tisíce pracovných miest. Pripomínajú, že plyn výrazne zlacnie. Upozorňuje na modernejšie futbalové štadióny až v 21 mestách alebo na to, že „na škôlky pôjde 15 miliónov eur!“.

Foto Smer

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie