Denník N

České tenistky opäť zbierajú medaily. Striebro získala hráčka, ktorá do Tokia ani nemala ísť

Markéta Vondroušová a Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Foto - TASR/AP, koláž N
Markéta Vondroušová a Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Foto – TASR/AP, koláž N

Olympijský príbeh Markéty Vondroušovej je fascinujúci. V skratke: do Tokia sa dostala len vďaka špeciálnemu pravidlu, vypočula si tvrdú kritiku od českých fanúšikov, vyradila najväčšiu favoritku a jej súperku odviezli na vozíčku.

V sobotu získala striebornú medailu, keď vo finále prehrala s Belindou Benčičovou. Potvrdila tým, že Česko v tenise dlhodobo patrí medzi najúspešnejšie krajiny.

Okrem nej sa na hrách darilo aj Barbore Krejčíkovej a Kateřine Siniakovovej, ktoré sa stali šampiónkami v štvorhre.

Mimochodom, pred najvyššie postavenou Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou, ktorá bude v rebríčku WTA od pondelka na 99. mieste, sa nachádza osem Češiek.

Hovorila si, že ani nechce ísť

Markéta Vondroušová to pred olympiádou nemala ľahké. „Úprimne povedané, preplakala som takmer celý deň,“ povedala pre Radiožurnál.

Vondroušová je vo svetovom rebríčku piatou najlepšou Češkou, do Tokia mohli ísť iba štyri. Podľa renkingu malo ísť o čerstvú wimbledonskú finalistku Karolínu Plíškovú, nedávnu šampiónku Roland Garros Barboru Krejčíkovú, obhajkyňu bronzu z Ria Petru Kvitovú a Karolínu Muchovú.

Posledná menovaná však na poslednú chvíľu z olympijskej nominácie vypadla. Nie vlastným pričinením či zranením, ale špeciálnym pravidlom.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

OH Tokio 2021

Tenis

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie