Denník N

Bývalý špeciálny prokurátor mal v kancelárii kópiu Bödörovho uznesenia aj jeho návrh na väzbu. S dozorom to nesúviselo

Norbert Bödör. Foto N - Tomáš Benedikovič
Norbert Bödör. Foto N – Tomáš Benedikovič

Najvyšší súd v rozhodnutí, ktorým ponechal Norberta Bödöra vo väzbe, pripomína, že postupným vyšetrovaním sa podozrenia voči nemu posilňujú.

Pribúdajúcim časom a postupným vyšetrovaním podozrení voči nitrianskemu oligarchovi Norbertovi Bödörovi sa dôkazná situácia neoslabuje, práve naopak. „Pôvodné podozrenie z páchania trestnej činnosti sa posilnilo,“ vysvetľuje Najvyšší súd, prečo ostáva Bödör, ktorý mal blízko k Smeru a Roberovi Ficovi, vo väzbe.

Oligarcha je vo väzbe od júla minulého roka, keď ho zadržali v rámci akcie Dobytkár, teda najrozsiahlejšieho korupčného škandálu týkajúceho sa agrodotácií. Odvtedy mu pribudlo ďalšie obvinenie z prania špinavých peňazí, na čo vo svojom rozhodnutí senát Dany Wänkeovej, Petra Paludu a Martina Piovartsyho takisto upozorňuje. Uznesenie z polovice júna teraz Najvyšší súd sprístupnil.

NAKA Bödöra opäť obvinila koncom apríla.

Aj to je podľa Najvyššieho súdu dôkaz, prečo dôvody kolúznej väzby u Bödöra pretrvávajú. Je podozrivý z účasti na rozsiahlej trestnej činnosti, ktorá vyústila do trestného stíhania viacerých osôb.

„Vyvstáva však otázka, či okruh obvinených a svedkov je definitívny, a možno predpokladať, že nie je.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bödörovci

Dušan Kováčik

Kauza Dobytkár

Slovensko

Teraz najčítanejšie