Denník N

OH, 12. deň: Olympiáda omladla, 13-ročné hviezdy boli zámer. Nie nutne dobrý

Medailistky z disciplíny park v skejtbordingu: víťazka Sakura Josozumiová (v strede) má devätnásť, strieborná Kokona Hirakiová (vľavo) dvanásť a bronzová Sky Brownová (vpravo) trinásť rokov. FOTO - TASR/AP
Medailistky z disciplíny park v skejtbordingu: víťazka Sakura Josozumiová (v strede) má devätnásť, strieborná Kokona Hirakiová (vľavo) dvanásť a bronzová Sky Brownová (vpravo) trinásť rokov. FOTO – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

v celej olympijskej histórii pred Tokiom bolo len deväť medailistov či medailistiek mladších ako štrnásť rokov. Na prebiehajúcej olympiáde k nim pribudli ďalšie štyri, všetky v skejtbordingu.

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) zaradením tohto športu do programu zámerne cieli na mladšie publikum. Na mieste je však aj otázka, či dvanásť a trinásť rokov nie je skoro na to, aby sa z detí stali športové hviezdy, ktoré v ich krajinách pozná takmer každý.

Okrem toho dnes Danku Bartekovú nezvolili do komisie športovcov MOV, hoci za ňu hlasoval napríklad Novak Djoković. Slovenská strelkyňa končí v komisii po deviatich rokoch.

Šprint na 200 metrov vyhral Kanaďan Andre de Grasse. Americkí šprintéri čakajú na individuálne zlato aj po ére Usaina Bolta.

Olympijský súhrn prinášame po každom súťažnom dni. Vypočuť si ho môžete aj ako podcast a posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


1. Rodičia chceli, aby prestala

Skejtbordistka Sky Brownová sa vo veku 13 rokov a 11 dní stala najmladšou britskou olympioničkou v histórii a hneď získala bronzovú medailu.

Vlani si po nevydarenom skoku na tréningu vážne udrela hlavu. Po páde chvíľu nereagovala a do nemocnice ju odviezol vrtuľník. Lekári diagnostikovali fraktúru lebky, prilba jej zachránila život.

Rovno z nemocnice nahrala video, kde leží s monoklom na lôžku, okolo seba má plyšových medvedíkov a

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Iné podcasty Denníka N

OH Tokio 2021

Olympijský súhrn

Športové podcasty Denníka N

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie