Denník N

OH, 13. deň: Chodec Úradník ukázal Tóthovi, aká náročná bude obhajoba olympijského zlata

Miroslav Úradník. Foto – TASR
Miroslav Úradník. Foto – TASR

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

už dnes bude Matej Tóth bojovať o olympijskú medailu, v prípade úspechu ju získa až zajtra. Súťaž v chôdzi štartuje krátko pred polnocou a skončí sa skoro nadránom.

O tom, aká môže byť chôdza v Sappore náročná, sa dnes presvedčil Miroslav Úradník, ktorý Slovensko príkladne reprezentoval na 20-kilometrovej trati.

Príkladný je aj prístup brazílskeho volejbalistu, ktorý vystavuje zrkadlo prezidentovi Bolsonarovi a nepriamo upozorňuje na katastrofálnu situáciu v rodnej krajine.

Premiérové finále v športovom lezení nemohlo byť dramatickejšie, rovnako ako semifinálový zápas medzi basketbalistami Slovinska a Francúzska.

Kuriozitou dňa je socha sumo zápasníka v životnej veľkosti, ktorá straší kone pri skoku cez prekážky.

Olympijský súhrn prinášame po každom súťažnom dni. Vypočuť si ho môžete aj ako podcast a posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.

Pre Mateja Tótha budú nočné preteky na 50 kilometrov posledné v kariére. Len dnes a zajtra si môžete kúpiť jeho autobiografiu Odchýlka z roku 2018 v našom obchode s 50-percentnou zľavou.


1. Brazílsky volejbalista robí pre boj s koronou viac než jeho prezident

Máloktorú krajinu zasiahla pandémia tak tvrdo ako Brazíliu. Počet úmrtí už dávnejšie presiahol pol milióna, počet nových prípadov ubúda len pomaly. V stredu ich podľa oficiálnych štatistík zaevidovali vyše 40-tisíc.

Na katastrofálnej situácii má výrazný podiel prezident Jair Bolsonaro, ktorý koronavírus od začiatku zľahčoval. Označoval ho za „soplík“ a „mediálny trik“, vetoval zákon o povinných rúškach, odmietol prijať celoštátne karanténne opatrenia a spochybňoval očkovanie.

Bolsonaro dokonca naznačil, že následkom vakcinácie sa dá „premeniť na krokodíla“, a za posledný rok vymenil štyroch ministrov zdravotníctva.

O to výraznejšie bolo gesto Brazílčana Lucasa Saatkampa, ktorý patrí k lídrom svojho volejbalového tímu. 209-centimetrový blokár sa rozhodol, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Iné podcasty Denníka N

OH Tokio 2021

Olympijský súhrn

Športové podcasty Denníka N

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie