Denník N

Rozhodla desatina sekundy. Štvorkajak má bronz, Vlček štvrtú olympijskú medailu

Foto – TASR
Foto – TASR

Slovenský štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Erik Vlček a Adam Botek získal na olympiáde v Tokiu bronzovú medailu v K4 na 500 m.

V osemčlennom finále od štartu bojovali o zlato Španieli a neskorší víťazi Nemci. Tí napokon rozhodli o prvenstve v úplnom závere.

Ešte vyrovnanejší bol súboj o tretie miesto, Slováci predbehli štvoricu z Ruska o 12 stotín sekundy.

Neskorší bronzoví medailisti boli tretí aj po polovici trate, na potvrdenie tretieho miesta však v súboji s ROC potrebovali rýchly záver. Piate Bielorusko už malo výraznejšiu stratu.

Pre výpravu SR v Tokiu je to štvrtá medaila. Strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková sa stala olympijskou víťazkou v trape, na striebornej pozícii skončili vodný slalomár Jakub Grigar v K1 a golfista Rory Sabbatini.

Rekordér Vlček

Štvorkajak získal pre Slovensko medailu aj v Riu de Janeiro, súťažilo sa však na 1000-metrovej trati. Denis Myšák, Juraj Tarr, Tibor Linka a Erik Vlček boli pred piatimi rokmi druhí.

Celkovo ide o piatu olympijskú medailu pre slovenskú rýchlostnú kanoistiku v ére samostatnosti. Okrem Ria získala slovenská K4 striebro aj na OH 2008 v Pekingu. Na OH 2004 v Aténach bola K4 bronzová – zakaždým na 1000 m trati.

Pri všetkých úspechoch bol Erik Vlček, ktorý sa na rekordnej

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kanoistika

OH Tokio 2021

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie