Denník N

OH, 15. deň: Bežala šesť behov za deväť dní a takmer sa vyrovnala Zátopkovi

Foto – AP
Foto – AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

olympiáda vrcholí a s fanúšikmi – aj tými slovenskými – sa lúči skvelým spôsobom.

Slovenský štvorkajak nepoznačilo ani skrátenie olympijskej trate a po milimetrovom súboji sa Erik Vlček spolu s kolegami raduje zo svojej štvrtej olympijskej medaily.

Radosť majú aj basketbalisti USA, futbalisti Brazílie či hádzanári Francúzska.

Senzačný výsledok priniesla súťaž mužov v hode oštepom. Najväčší favorit celého atletického programu skončil už po troch pokusoch, čo využil Neeraj Chopra z Indie a pre svoju krajinu získal prvú atletickú medailu od roku 1900. Druhé a tretie miesto obsadili českí oštepári.

Holandská bežkyňa Sifan Hassanová takmer napodobnila Emila Zátopka a 20-ročný talent z Nórska Jakob Ingebrigtsen nedal šancu Afričanom v behu na 1500 metrov. Zlato získal v novom olympijskom aj kontinentálnom rekorde.

Prvého veľkého víťazstva sa vo veku 36 rokov dočkal aj najlepší domestik cyklistického pelotónu Michael Mörköv.

Olympijský súhrn prinášame po každom súťažnom dni. Vypočuť si ho môžete aj ako podcast a posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


1. Nezastaviteľný Erik Vlček

Majstrovstvá sveta vyhral desaťkrát, majstrovstvá Európy dokonca jedenásťkrát. Na olympiáde bol šesťkrát a získal pre Slovensko štyri medaily.

Erik Vlček má 39 rokov a podľa viacerých kritérií ho môžeme označiť za najúspešnejšieho športovca v slovenskej histórii. Napriek rekordom však ani vo veku 39 rokov neuvažuje o konci kariéry.

„Baví ma to stále,” hovoril v sobotu v Tokiu po zisku bronzovej medaily v 500-metrových pretekoch K4. „Nerád by som to teraz ukončil, pokiaľ na to nebudem mať vážny dôvod. S trénovaním problém nemám,” vysvetlil pre TASR.

Vlček štartoval už na olympiáde v Sydney 2000, prvú medailu si vybojoval o štyri roky neskôr v Aténach. V Tokiu absolvoval už šiestu olympiádu, čo sa nepodarilo žiadnemu slovenskému športovcovi ani športovkyni.

Cesta Erika Vlčeka do Japonska bola okrem rekordného zápisu výnimočná aj okolnosťami, ktoré jej predchádzali.

Vlani v apríli sa kajakári vrátili z USA, a keďže v Európe nastupovala pandémia, po návrate na Slovensko museli ísť na dva týždne do karantény. Tú trávili v lodenici a čas si krátili aj hrou nohejbalu.

Karanténa sa blížila k záveru, keď si Vlček cestu na olympiádu poriadne skomplikoval. Pri noh

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Iné podcasty Denníka N

OH Tokio 2021

Olympijský súhrn

Športové podcasty Denníka N

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie