Denník N

Americký denník: Malý Trump myslí na kandidatúru, aj preto sa na Floride o covide nerozprávame

Ilustračné foto – Unsplash/Engin Akyurt
Ilustračné foto – Unsplash/Engin Akyurt

To sa môže stať iba mne. Z krajiny, ktorá covid-19 napokon ako-tak zvládla, prídem do krajiny, kde sa prudko šíri nová mutácia, a to dokonca do štátu, ktorý je na tom najhoršie zo všetkých.

Už pred vjazdom do tohto parku bolo zrejmé, že je niečo inak ako zvyčajne. Taký rad áut som tam za posledných desať dní, čo sem skoro každé ráno privážam deti na tábor, nevidela. Až keď som prišla k vjazdu, ukázalo sa prečo.

Z parku, ktorý máme pár minút od nášho nového amerického domova, sa po novom stalo miesto na testovanie na covid-19. Bodaj by nie. Florida, preslávená benevolentným prístupom k opatreniam voči covidu-19, sa zmieta v najhorších číslach od začiatku celej pandémie.

Porovnávam tieto počty nakazených s Českom a nestačím sa diviť: Florida má približne dvojnásobný počet obyvateľov, ale päťdesiatkrát vyšší počet nakazených. Prišla som z krajiny, kde je zhruba 200 evidovaných prípadov denne, do štátu, ktorý má vyše 21-tisíc prípadov.

Keď ide o počet ľudí v nemocniciach, nikdy tu na tom neboli horšie ako teraz, ale v bežnom živote by ste to doteraz nepoznali. Zatiaľ čo vlani

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Americký denník

Joe Biden

Svet

Teraz najčítanejšie