Denník N

Maďarsko je slobodnejšie ako Amerika, hovorí najsledovanejší americký moderátor. Do Maďarska prišiel propagovať Orbána

Viktor Orbán a Tucker Carlson v Budapešti. Foto - FB Viktora Orbána
Viktor Orbán a Tucker Carlson v Budapešti. Foto – FB Viktora Orbána

Amerika je najlepším miestom na svete, ale nech mi nikto nehovorí, že je slobodnejšia ako Maďarsko, povedala v Ostrihome hviezda americkej konzervatívnej televízie Fox News.

Viktor Orbán si našiel nového fanúšika a propagandistu.

Je ním známy americký moderátor Tucker Carlson, ktorého show Tucker Carlson Tonight je najsledovanejšou reláciou amerických spravodajských televízií.

Sledujú ho v priemere tri milióny amerických divákov a patrí medzi hlavných ideológov Donalda Trumpa. Magazín Politico o ňom písal ako o možnom kandidátovi na prezidenta v roku 2024.

Carlson dlhodobo bojuje proti imigrácii, odsudzuje hnutie za práva černochov Black Lives Matter, ale v poslednom čase sa preslávil aj výrokmi proti vakcínam.

Aj keď sa americký moderátor s Viktorom Orbánom, ktorý je podporovateľom vakcinácie, v téme očkovania nezhoduje, maďarský premiér ho minulý týždeň hostil, aby mu predstavil konzervatívne Maďarsko, ktoré môže byť podľa neho vzorom pre Ameriku a celý svet.

Carlson urobil s Orbánom pre Fox News rozhovor, v ktorom sa ho pýtal hlavne na tému migrácie a na jeho vzťahy so západným svetom.

Ako sa Orbán stal čiernou ovcou Európy

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Médiá

Viktor Orbán

Svet

Teraz najčítanejšie