Denník N

Zostala pachuť. Odchod Messiho hovorí veľa o tom, čím sa stal futbal

Lionel Messi sa rozlúčil s Barcelonou. Foto - TASR
Lionel Messi sa rozlúčil s Barcelonou. Foto – TASR

Športový komentár Lukáša Vráblika.

Jeden z najlepších futbalistov histórie Lionel Messi cez víkend plakal, lebo musí odísť z Barcelony. Mnohí experti si pritom mysleli, že ten moment nikdy nepríde.

V dnešnom futbale zostávajú elitní hráči počas celej svojej kariéry v jednom klube iba zriedka, ale v prípade Messiho sa to zdalo byť prirodzené. Messi mal ukončiť kariéru na Camp Nou, tak to malo byť správne.

Futbal v roku 2021 sa však aj pre pandémiu dostal do takej situácie, že Messi by za Barcelonu nemohol hrať ani zadarmo. Obrovské finančné problémy vedú k odchodu jednej z najvýznamnejších postáv, muža, ktorý symbolizoval zlatú éru Barcelony.

Messiho slzy na tlačovke pripomínali trpký koniec Holanďana Johana Cruyffa, futbalového revolucionára, ktorého charizma a chápanie futbalu vytvorili dnešnú Barcelonu. Cruyff sa na konci sezóny 1995/1996 dostal do konfliktu s vedením a prezidentom Josepom Lluísom Núñezom.

Do šatne za Cruyffom namiesto Núñeza prišiel viceprezident Joan Gaspart a oficiálne mu oznámil, že končí. Cruyff mu povedal: „Prečo mi podávaš

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Lionel Messi

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie