Denník N

Náhly zvrat sa nekoná, Messi prestupuje do PSG, píše L’Equipe. Bolí to o to viac, vraví španielsky novinár

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Kým na parížskom letisku čakali stovky fanúšikov, priaznivci Barcelony dúfali v dramatický zvrat prestupovej ságy. V noci z pondelka niektoré katalánske médiá informovali, že klub dal poslednú ponuku Lionelovi Messimu.

Bolo však príliš neskoro. Messi, ktorý sa v nedeľu rozlúčil na emotívnej tlačovej konferencii, sa už medzičasom dohodol s Parížom Saint-Germain, v utorok poobede by mal pristáť v Paríži a absolvovať lekársku prehliadku. Tlačovú konferenciu by mal mať zajtra, informuje L’Equipe.

„Úprimne povedané, ešte sme to nestrávili. Je to šok pre Barcu, ale aj pre celú La Ligu,“ hovorí pre Denník N španielsky novinár Aitor Gómez, známy ako jeden z moderátorov obľúbenej rozhlasovej relácie El Transistor.

Posledných 48 hodín prinieslo viacero udalostí: sťažnosť na PSG, prvú rezignáciu v barcelonskom vedení, viacero falošných správ o Messiho prílete do Paríža, ale predovšetkým koniec ságy. V tomto texte zhrňujeme všetko podstatné.

Náhly zvrat a šok pre všetkých

„Čo znamenal Messi pre Barcelonu a pre Španielsko? Dá sa povedať, že úplne všetko,“ vysvetľuje novinár Aitor Gómez.

„Na tomto mieste vyrastal a stal sa tu najlepším hráčom na svete. Do veľkej miery to bolo o hrdosti, že hráč, ktorého mnohí považujú za najlepšieho v histórii, vyrástol v našej krajine a dosiahol to v našej lige.“

To, že Messi odchádza do Paríža, budú barcelonskí fanúšikovia znášať „obzvlášť ťažko“, a to hneď z dvoch dôvodov.

„Po prvé,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Lionel Messi

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie