Denník N

Lengvarský chce na vláde hovoriť o povinnom očkovaní kritickej infraštruktúry, štát nevie, ako sú na tom zdravotníci či policajti

Očkovanie na Národnom futbalovom štadióne. Foto – TASR
Očkovanie na Národnom futbalovom štadióne. Foto – TASR

Vláda zasadá mimoriadne v utorok, rokovať by mala v tejto chvíli. Štát nemá detailný prehľad, koľko ľudí z kritickej infraštruktúry je zaočkovaných.

Prvýkrát možnosť povinného očkovania pripustil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) v polovici júna. Na diskusii Denníka N vtedy povedal, že jednou z možností, ako zvýšiť mieru zaočkovanosti Slovenska, by mohlo byť povinné očkovanie určitých skupín obyvateľov. Naznačil, že by sa to mohlo týkať niektorých zamestnaní alebo určitých vekových kategórií, napríklad ľudí nad 60 rokov.

Lengvarský potvrdil, že touto otázkou sa zaoberal aj krízový štáb. Potom sa na možnosti povinného očkovania pozrelo aj ministerstvo spravodlivosti, ale následne to už minister ako možnosť neuvádzal.

Teraz hovorí, že o možnosti povinného očkovania chce hovoriť s koaličnými partnermi na utorkovej mimoriadnej vláde, ktorá by mala rokovať v tejto chvíli. Minister chce

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Očkovanie proti koronavírusu

Vladimír Lengvarský

Slovensko

Teraz najčítanejšie