Denník N

Messiho názory nepoznáme. Chcem, aby za mňa hovoril futbal, vraví najtichšia superhviezda na svete

Foto - TASR/AP, grafika N - Peter Kováč
Foto – TASR/AP, grafika N – Peter Kováč

Keď chodil Lionel Messi do školy v barcelonskej akadémii La Masia, na vyučovacích hodinách bol tichý a občas vyzeral duchom neprítomný.

„Bol zlý, naozaj príšerný žiak. Vlastne sa ani neučil – na hodinách vyspával a len sledoval hodinky, kedy už bude môcť hrať futbal,“ smial sa v rozhovore pre Denník N José Casado, ktorý bol Messiho spoluhráčom aj spolužiakom.

Messi ožil, až keď mu hodili loptu, a aj veľmi talentovaní futbalisti pri ňom mali pocit, že im to príliš nejde. „Keď som proti nemu hral prvýkrát, nedokázal som mu zobrať loptu. Vyzeralo to, akoby sa hral s kamarátmi na ulici,“ spomínal Casado.

Z tichého chlapca sa časom stala „najtichšia superstar na svete“. Tak ho nazval novinár Sam Borden z ESPN v profilovom článku a málokto by proti tomuto tvrdeniu namietal.

Propagácii venuje jedno ráno v mesiaci

Manažér Petry Vlhovej Richard Galovič sa nám posťažoval, že má 274 nevyhovených žiadostí o rozhovor a nedarí sa mu svoju klientku presvedčiť, aby sa médiám či sponzorom venovala častejšie.

Keby Galovič pracoval s Messim, mohlo by sa mu zdať, že Vlhová je maximálne ústretová extrovertka.

Messi je najlepším futbalistom na svete, o ktorého je obrovský záujem, napriek tomu rozhovory takmer nedáva.

Na mediálne či reklamné aktivity má vyhradené jedno ráno mesačne. Jedného z jeho poradcov sa pýtali, či je to dostatočné pre hviezdu jeho formátu. „Je to jediný

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Lionel Messi

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie