Denník N

Čižnár na súde pri obrane Kováčika potápal prokurátorov. Otázky o úplatkoch ho dráždia (+ video)

Bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Foto - TASR
Bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Foto – TASR

Bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár podržal Dušana Kováčika v korupčnej kauze, spochybnil pritom výpovede prokurátorov. Na súde vravel, ako nič nevie o podplácaní Kováčika. Ten znova žiada o prepustenie z väzby.

„Ja nie som obžalovaný,“ ohradil sa bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár voči omylu sudkyne Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Pamely Záleskej.

„Dúfajme, že to tak zostane,“ zareagovala sudkyňa a hneď sa aj opravila. „Som rada, že sme pobavili obžalovaného. Aspoň tu nebude napätie.“

Na súde s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom sa prvýkrát v históri takto stretli niekdajšie prokurátorské špičky. Kováčik ako obžalovaný a Čižnár ako svedok.

Predvolali ho, aby vypovedal v súvislosti s podozrením, že Kováčik v lete 2017 vzal úplatok 50-tisíc eur od mafie za vybavenie prepustenia bossa takáčovcov Ľubomíra Kudličku z väzby.

Čižnár: Srdcom dobrý človek

„Či tam malo dôjsť k nejakej korupcii, o tom neviem nič,“ vravel Čižnár s tým, že Kováčika vnímal ako „srdcom dobrého človeka“. Svojho dlhoročného priateľa podržal v celej svojej výpovedi.

Video: Čižnár: Úplatok som nikdy nevzal, s oligarchami do Radošiny som nechodil (autorka: Martina Koník)

 

Čižnár bol sedem rokov nadriadeným Kováčika (2013 až 2020) a v momente, keď sa mafián Kudlička dostal spoza mreží, sa hneval a od Kováčika žiadal vysvetlenie.

Teraz na súde zľahčoval tento konflikt

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dušan Kováčik

Slovensko

Teraz najčítanejšie