Denník N

Slnečné leto a horúca jeseň

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Hoci súhlasím so psychiatrom Péterom Hunčíkom, ktorý nabáda na ústretovosť voči tým, čo majú obavy z očkovania, a na hľadanie argumentov, ktoré by ich presvedčili, môže to byť dosť náročné.

Autor je sociológ

Ešte doznieva dovolenková sezóna, mnohí sa tešia z toho, že si mohli aspoň nakrátko oddýchnuť, či už sami, s rodinou, alebo s priateľmi – a správy o tom, že na Slovensku sa už začala tretia vlna epidémie, ktorá môže priniesť „horúcu jeseň“, radšej ani nečítajú. Vláda však, pravdaže, pracuje aj v lete a vzhľadom na nepriaznivý vývoj očkovania prijala opatrenia zvýhodňujúce zaočkovaných. Navyše minister školstva vyzval študentov, aby sa dali zaočkovať a podobne apeloval na učiteľov. Predstavitelia takmer všetkých cirkví podporili vakcináciu už skôr. Katolícki biskupi pritom pripomenuli, že aj svätý otec František a emeritný pápež Benedikt XVI. sú už dávnejšie zaočkovaní.

Apropo, pápež František. Keď reportéri serveru Aktuality navštívili Šaštín, kam má zavítať, stretli sa aj s názorom, podľa ktorého by sa pri jeho návšteve nemali robiť rozdiely medzi zaočkovanými a ostatnými, pretože „pred Bohom sme si všetci rovní“. Dotyčný chodí do kostola, na pápeža by sa síce chcel ísť pozrieť, zaočkovať sa však preto určite nedá, vraj podobne ako ani tí hlboko veriaci. Podľa jeho informácií vírus šíria aj zaočkovaní. Hoci súhlasím s psychiatrom Péterom Hunčíkom, ktorý nabáda na ústretovosť voči tým, čo majú obavy z očkovania, a na hľadanie argumentov, ktoré by ich presvedčili, aj tento príklad ukazuje, že to môže byť dosť náročné.

Iné druhy

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Komentáre

    Teraz najčítanejšie