Denník N

Fico prišiel na súd s Kováčikom: Nie som na vašom školení, s vami som skončil, odpovedá na otázky o úplatkoch od oligarchov (+ video)

Foto – TASR
Foto – TASR

Robert Fico ukázal svoju obranu: výpovede o úplatkoch od oligarchov pre jeho ľudí sú výmysly; venujte sa súčasnej vláde, to ona manipuluje; kajúcnici sú podľa neho nedôveryhodní, ale iných svedkov uznáva.

Nenápadne sa odrazu zjavil pri pojednávacej miestnosti. Predseda Smeru Robert Fico vo štvrtok ráno nečakane prišiel na súd s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom. „Mám na to právo ako ktorýkoľvek občan. Ako ste tu vy, tak som sem došiel aj ja,“ povedal Fico novinárom. Rozprával, že celé konanie s Kováčikom je fraška a politický proces.

V takom mediálne sledovanom procese sa ešte nestalo, aby prišiel na súd aktívny politik – a bývalý premiér – a hovoril o nevine obžalovaného.

Keď ozbrojená eskorta privádzala jeho dlhoročného priateľa s putami na rukách a oranžovou väzenskou páskou na rukáve, Fico si ho pozorne obzrel.

Krátko predtým nervóznym hlasom odbíjal otázky. Vyhýbal sa odpovediam, či za jeho éry fungoval systém, v ktorom vysokým štátnym funkcionárom oligarchovia doplácali platy.

Robert Fico odpovedal na otázky novinárov z viacerých redakcií.

Aký výsledok očakávate? 

Nebudem komentovať.

Prečo ste sa rozhodli prísť? 

Tento prípad

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dušan Kováčik

Robert Fico

Rozhovory

Slovensko

Teraz najčítanejšie