Denník N

Hollywood dáva ruky preč od Johnnyho Deppa, európske festivaly po ňom vďačne siahajú. Vrátane karlovarského

Foto - AP/TASR
Foto – AP/TASR

O Johnnym Deppovi sa dlho vedelo, že bojuje s alkoholom a so závislosťami aj od ďalších návykových látok. To, čo sa však v minulosti slávnym hercom tolerovalo ako súčasť bohémskej osobnosti, je v poslednom čase merané oveľa prísnejším metrom. Najmä vtedy, keď je v hre násilie voči ženám.

Pre amerického herca bolo tou povestnou poslednou kvapkou rozhodnutie súdu z novembra 2020. Neúspešne sa súdil s britským bulvárnym denníkom The Sun. Ten informoval čitateľov, že hviezda Pirátov z Karibiku sa dopúšťala násilia na svojej bývalej manželke, herečke Amber Heardovej (manželstvo trvalo od roku 2015 do roku 2017). Herec to označil za ohováranie a úplné klamstvo.

Sudca však po posúdení dôkazov prišiel k záveru, že Depp svoju vtedajšiu partnerku „bil, spôsobil jej závažné poranenia a spôsobil, že sa bála o svoj život“. Kým herec tvrdil, že obvinenia Heardovej sú „úplne nepravdivé“, sudca Andrew Nicol vo svojom 129-stranovom zdôvodnení rozsudku tvrdil, že sú, naopak, „v zásade pravdivé“.

Súdny spor sa konkrétne týkal článku v The Sun z roku 2018. Jeho autor sa čudoval, ako môže spisovateľka J. K. Rowlingová vítať obsadenie Deppa do filmu Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny, keď je známe, že herec je „mlátičom manželiek“.

Koniec Grindelwalda

Následky rozsudku na seba nenechali dlho čakať. Už o tri dni neskôr herec oznámil, že ho filmová spoločnosť Warner Bros požiadala o odstúpenie z postavy Grindelwalda v treťom diele Fantastických zverov, ktorý sa začal nakrúcať len krátko predtým.

Štúdio nemohlo nič riskovať. Druhé pokračovanie série Fantastické zvery bolo z hľadiska výrobných nákladov prepadákom. Teraz hrozilo, že značná časť publika môže nový film bojkotovať pre poškodenú Deppovu povesť. Vzhľadom na zvýšenú citlivosť

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Filmy

Kultúra

Teraz najčítanejšie