Denník N

Vlhovej manažér Galovič: Naberalo to znaky vyhorenia, teraz vidím Petru, ktorá znova ide na hranu

Richard Galovič. Foto N - Tomáš Benedikovič
Richard Galovič. Foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

„To, čo ide do médií, treba vnímať ako súčasť športu, sčasti podobne ako v šoubiznise,“ hovorí Richard Galovič, marketingový manažér Petry Vlhovej.

„Vystupovanie navonok má podporovať vnútorné procesy, alebo vonkajšie z hľadiska vymedzenia sa voči konkurencii. A médiá sú z času na čas na to zneužívané. S [novým trénerom] Maurom Pinim to však bude kultivovanejšie,“ dodáva.

Rozpráva aj o tom:

  • aký program má momentálne Petra Vlhová,
  • akými zmenami prešiel jej tím;
  • čo bude v nadchádzajúcej sezóne jej prioritou;
  • ako upravili jej tréning, keďže sa prehupla do druhej polovici kariéry či
  • aký projekt smerom k širokej verejnosti chystá.

Čo v polovici augusta robí Petra Vlhová?

Trávi pár dní na Slovensku, už má za sebou štyri tréningové bloky na lyžiach, pričom jeden blok znamená v priemere 10 dní. K tomu absolvovala tri bloky špeciálnej kondičnej prípravy vo švajčiarskom olympijskom tréningovom centre. Zároveň každý mesiac strávila pár dní doma v Liptovskom Mikuláši, kde má rekondičný program, no zároveň veľmi tvrdo pracuje na niektorých parametroch svojej kondičnej prípravy so svojím osobným kondičným trénerom Šimonom Klimčíkom.

Novinkou oproti ostatným piatim letným prípravám je hlavný tréner – Livia Magoniho nahradil Mauro Pini. Ako zapadol do tímu?

Zatiaľ mám z toho veľmi dobrý pocit, vidím prirodzenú radosť zo športu, aj keď letná príprava je dosť bolestivá – zahŕňa posun v maximálnej sile či dynamike. Pracuje sa aj na vytrvalosti, čo Peťa až tak nemiluje. Mentálne nastavenie je však veľmi dobré, atmosféra je veľmi uvoľnená, popri ťažkom tréningu je tam aj veľa zábavy.

To sme aj trošku očakávali. Posledných päť rokov bolo tvrdých, v posledných mesiacoch až

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Iné podcasty Denníka N

Lyžovanie

Petra Vlhová

Rozhovory

Športové podcasty Denníka N

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie