Denník N

Pri ligovej premiére gól a asistencia. Od Hamšíka čakajú, že bude Trabzonspor viesť k titulu

Marek Hamšík v drese Trabzonsporu. Foto - TASR/AP
Marek Hamšík v drese Trabzonsporu. Foto – TASR/AP

Marek Hamšík po Eure prestúpil do Turecka a stáva sa jednou z najväčších hviezd ligy. Minulý týždeň pomohol Trabzonsporu k postupu cez nórske Molde do ďalšieho kola Európskej konferenčnej ligy, v ktorej teraz nastúpi proti AS Rím pod vedením Josého Mourinha. A s Hamšíkom v zostave má Trabzonspor veľké ambície.

Hamšík prišiel do klubu, ktorý mu od začiatku pripomínal Neapol. Trabzonspor má podľa neho vášnivých fanúšikov, podobnú klímu a zároveň sa pohybuje medzi špičkou tureckej Süper Lig. Naposledy ju vyhral ešte v roku 1984.

Teraz si však Trabzonspor trúfa na titul. V pondelok bol Hamšík vo svojej ligovej premiére výborný, keď prihral na prvý gól Anastasiosovi Bakasetasovi a pred polčasovou prestávkou zvýšil na 4:1. Trabzonspor napokon zvíťazil nad Yeni Malatyasporom 5:1 a Hamšík sa dostal aj do najlepšej jedenástky kola podľa portálu SofaScore.

Zostrih zápasu:

https://youtu.be/cZiWC4lr5Fo

Hamšík nie je jedinou hviezdou Trabzonsporu. Klub počas letného prestupového obdobia získal napríklad aj Gervinha, krídlo z Pobrežia Slonoviny, ktorý v minulosti hral za Arsenal či AS Rím. Okrem neho prišiel aj Bruno Peres (z AS Rím) či dánsky útočník Andreas Cornelius, bývalý spoluhráč Juraja Kucku z Parmy.

Novinár Kadir Onur Dincer z portálu Miliyet pre Denník N hovorí, že práve Hamšík by mal byť hlavným lídrom Trabzonsporu. „Fanúšikovia ho majú radi a už si myslia, že Hamšík je v strede poľa mozgom celého tímu. Všetci sú šťastní, že majú hráča ako on,“ povedal. „Nejde iba o výkonnosť

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie