Denník N

Proces s útočníkmi na bar Mariatchi sa potiahne, súdu chýbal obvinený aj znalec

Nitriansky bar Mariatchi a jeho majiteľ Radovan Richtárik. Foto N – Vladimír Šimíček
Nitriansky bar Mariatchi a jeho majiteľ Radovan Richtárik. Foto N – Vladimír Šimíček

Pre bitku spred dvoch rokov v centre Nitry hrozia piatim útočníkom až dvanásťročné tresty. Pojednávanie však nezačne skôr ako pred koncom tohto roka.

V piatok ráno sa na chodbe okresného súdu v Nitre stretli obvinení útočníci na bar Mariatchi s tými, ktorí po trestnej výprave radikálov z kartárskeho klubu Walhalla zostali ležať na chodníku. Už takmer dva roky starý prípad sa po prvý raz dostal pred súd, pojednávanie však trvalo len pol hodinu.

Na lavicu obžalovaných sa posadili štyria z piatich útočníkov, posledný súdu doručil ospravedlnenie od lekára. Podľa sudcu bola jeho neprítomnosť prekážkou v ďalšom konaní, preto súd odročili.

Iba jeden znalec

Súdu chýbal aj nový znalec z odboru oftalmológie, pôvodný znalecký posudok totiž spochybnil obhajca obvinených. Aby sa mohlo v procese pokračovať, budú musieť počkať na ďalší. To zrejme potrvá, lebo ako konštatoval sám sudca, na Slovensku je momentálne len jeden znalec z tohto odboru.

„Čo mám k tomu povedať. Odročili to, tak musíme počkať,“ komentoval to majiteľ baru Mariatchi Radovan Richtárik, ktorý na súd prišiel ako svedok a poškodený.

Začnú možno po dvoch rokoch

Ak všetko pôjde dobre, mohli by hlavné pojednávanie zvolať na 7. a 9. decembra. Je však možné, že to bude ešte o niečo neskôr.

Útok radikálov na bar Mariatchi zachytili kamery, dodnes zaň však padol len jediný trest. Profesionálny vojak Tomáš S., ktorý priznal svoju vinu, skončil s podmienkou a pokutou 400 eur. Armáda ho po rozsudku prepustila.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie