Denník N

Euroligy: Nepotrebuje pásku, aby bol kapitánom. Škriniar otvoril novú sezónu gólom

Milan Škriniar sa stal hviezdou Interu Miláno. Foto - TASR/AP
Milan Škriniar sa stal hviezdou Interu Miláno. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

aktuálne prestupové obdobie je snáď najzáživnejšie za posledné roky. Jack Grealish, Romelu Lukaku či Tammy Abraham odišli za veľké peniaze do nových klubov a všetci traja cez víkend potvrdili svoju kvalitu.

Lionel Messi na debut v Paríži stále čaká; rovnako ako Kylian Mbappé na odchod do Realu Madrid. Stále je možné, že do konca augusta uvidíme ešte jeden veľký prestup v hlavnej úlohe s Cristianom Ronaldom, ktorý v nedeľu požiadal trénera, aby ho nechal na lavičke náhradníkov.

Naopak, v základnej zostave tradične figuroval Milan Škriniar, ktorý podal vynikajúci výkon. Od úvodu nastúpil aj Stanislav Lobotka.

Arsenal doma prehral s Chelsea a nebolo to prekvapenie, hoci Arsenal v lete minul viac ako 150 miliónov eur.

Tento týždeň píšeme aj o dvoch protikladných tvárach Barcelony či o bláznivom vyvrcholení zápasu medzi Nice a Marseille, keď fanúšikovia vtrhli na trávnik a dostali sa do potýčky s hráčmi.

V Euroligách sa aj v tejto sezóne snažíme každý týždeň zhrnúť to najpodstatnejšie, čo sa cez víkend stalo v top piatich ligách. Môžete ich dostávať aj ako newsletter.


Taliansko: Škriniar je lídrom aj bez kapitánskej pásky

Inter v minulej sezóne zastavil dominanciu Juventusu a po jedenástich rokoch získal titul. Na úspechu sa výrazným spôsobom podieľali tréner Antonio Conte a hrotový útočník Romelu Lukaku, obaja však v lete odišli. Klub namiesto nich získal Simona Inzaghiho, ktorý naposledy trénoval Lazio, a Edina Džeka z AS Rím.

Ich prvý zápas nemohol dopadnúť lepšie. Inter otvoril nový ročník dominantnou výhrou 4:0 nad Janovom, talianske médiá si už všímajú Inzaghiho vplyv a Džeko bol hráčom zápasu.

Veľmi dobrý výkon podal aj slovenský obranca Milan Škriniar, ktorého portál Sempre Inter označil za „kapitána bez pásky na ruke“. „Bol ako stena,“ napísal po zápase.

Bola šiesta minúta, keď Škriniar prehlavičkoval Davida Biraschiho a po rohovom kope Hakana Çalhanoğlua otvoril skóre. Ako si všimla stránka OptaPaolo, stal sa prvým obrancom od roku 2011, ktorý strelil úvodný gól Interu v sezóne. Pred desiatimi rokmi sa to podarilo Lúciovi proti Udinese.

Škriniar počas zápasu viackrát preukázal svoje líderské schopnosti a v druhom polčase na bránkovej čiare zabránil gólu po strele Flavia Bianchiho. Viackrát dokonca podporil aj ofenzívu.

Vydarený zápas odohral aj spomenutý Çalhanoğlu, ktorý v Interi debutoval po prestupe z AC Miláno. Okrem prihrávky na Škriniarov gól v prvom polčase sám skóroval.

Talianske médiá sa však zhodli, že mužom zápasu bol

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie