Denník N

Ústredie práce povedie bývalý šéfredaktor Krajniakovho Konzervatívneho výberu Karol Zimmer, ktorý pracoval aj v Smotánke

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Aktualizované vo štvrtok o 19.20 o stanovisko Karola Zimmera.

Vláda v stredu odvolala dlhoročného riaditeľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Mariána Valentoviča, ktorý na svojom poste vydržal od vlád Smeru a aj cez kauzu Čistý deň.

Ústredie práce pod Valentovičom sa spomína aj v čerstvom podozrení o zločineckej skupine, ktorá vyťahovala milióny eur z projektov ministerstva vnútra. Podozrenia hovoria aj o podvodoch a riadiacich pracovníkoch ústredia práce.

Od septembra na Valentovičovo miesto nastúpi Karol Zimmer. Ten dosiaľ na ministerstve práce pôsobil ako konzultant a generálny tajomník služobného úradu, teda pravá ruka ministra Milana Krajniaka (Sme rodina).

S Krajniakom spolupracuje dlhodobo. V čase utečeneckej krízy z neho Krajniak urobil šéfredaktora svojho webu Konzervatívny výber. Ten hnutie Sme rodina využívalo pred voľbami 2016 na to, aby si pred parlamentnými voľbami zvýšilo popularitu.

Zimmer na otázku, ako spätne vníma svoje pôsobenie v Konzervatívnom výbere, neodpovedal. „Ministrovi Krajniakovi ďakujem za prejavenú dôveru,“ reagoval Zimmer. „Verím, že moje kariérne skúsenosti z oblasti ekonomiky, ktoré som z viac ako polovice nadobudol v riadiacich pozíciách v súkromnom sektore aj vo verejných inštitúciách, sú predpokladom splnenia očakávaní.“

Zimmer sa chce na ústredí práce zamerať najmä na oblasť sociálnoprávnej ochrany a kurately. Zatiaľ však presne nevie, čo chce zmeniť. „O konkrétnych bodoch mojej predstavy zachovania kontinuity v oblastiach, ktoré prosperujú, a o zmenách v ostatných prioritných témach sa chcem najprv priamo rozprávať s kolegami na úrade,“ odpovedal na naše otázky.

Na úrade má tiež po vzore ministerstva práce rozdeliť agendu do dvoch oddelených sekcií – sociálnej sekcie a sekcie rodinnej politiky.

Moderoval Smotánku a radil Miklošovi

Karol Zimmer nastúpil na ministerstvo práce v júli minulého roka ako vedúci služobného úradu,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie