Denník N

Nie je to len Makó. K trestným činom sa priznalo už 26 vplyvných ľudí

Policajti, príslušník SIS, vedenie finančnej správy, ministerskí úradníci na vnútre aj pôdohospodárstve, sudcovia, advokáti, podnikatelia – zoznam profesií ľudí, ktorí sa priznali ku korupčnému správaniu, je pestrý.

Bol to systém, v ktorom brať úplatky bolo veľmi jednoduché, povedal pred niekoľkými dňami v rozhovore bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó. Išlo o obdobie, keď bol za čias vlád Smeru vo vrcholovej funkcii.

Video: Odkrývanie štátnej mafie: Títo všetci sa priznali k úplatkom (Monika Tódová, Martina Koník)

Zoznam obvinených, ktorí sa priznali k trestnej činnosti:

Ľudovít Makó, riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy: priznáva sa k systémovej korupcii. Sprostredkovanie úplatkov bolo uňho bežné, opisuje to ako jednoduchý spôsob získania peňazí. Je svedkom vo viacerých kauzách. Práve jeho spolupráca odštartovala ďalšie výpovede spolupracujúcich obvinených. Svedčil proti špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi, vypovedá aj proti ostatným funkcionárom polície či tajnej služby vrátane exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Aj samotný Makó je obvinený z vydierania a zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny takáčovci. Do trestného konania vydal 400-tisíc eur získaných na úplatkoch. Vypovedal už aj pred súdom.

Foto N – Vladimír Šimíček

Boris Beňa, prvý námestník Slovenskej informačnej služby: je už právoplatne odsúdený za trestný čin prijímania úplatku na peňažný trest 14-tisíc eur a trojročnú podmienku. Priznal sa v prípade

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kauza Mýtnik

Kauzy Búrka a Víchrica

Korupcia na žilinských súdoch

Ľudovít Makó

Monika Jankovská

Slovensko

Teraz najčítanejšie