Denník N

Ako sa z Nory Kabrheľovej stala ikona gejov s desaťtisícami fanúšikov a čím dnes láka tínedžerov

Nora Kabrheľová. Foto – TASR a N
Nora Kabrheľová. Foto – TASR a N

S Norou Kabrheľovou sa stretávame na terase bistra Koridor v Košiciach. Na tabuli sa chvália čapovaným pivom, pečenými rebrami a utopencami.

Kabrheľová má na kolenách malého psíka Šariku v ružovom kabátiku. Upokojuje ju, aby nevrčala na psa pri vedľajšom stole. „Ten by ťa zjedol na večeru,“ hovorí jej.

V šálke má bezkofeínovú kávu. „Mám vysoký tlak,“ vysvetľuje.

Kabrheľová má 63 rokov a v lete sa z nej stala dôchodkyňa. O vilu na Pereši známu z reality šou Mojsejovci prišla a štyri roky bývala v prenajatom dome v Sabinove. „Ale rysuje sa mi jeden prenájom v Košiciach.“

Chváli sa, že keď majitelia zistili, kto sa o byt zaujíma, ponúkli jej zľavu. „Prekvapilo ma to, lebo som bola v tom, že ma nikto nemá rád.“

Sťahovanie do Košíc plánovala v júli, v posledných príspevkoch na Instagrame už oznamovala, že sa koncom augusta sťahuje do Bratislavy.

Meno Nora Mojsejová pozná na Slovensku takmer každý. Reality šou Mojsejovci z roku 2005 je dosiaľ najúspešnejšou slovenskou reality šou, prvú časť videlo 1,7 milióna ľudí. Na porovnanie, rovnako veľa ľudí si v roku 2012 zaplo hokejové finále medzi Slovenskom a Ruskom, očkovaciu lotériu aktuálne sleduje 800-tisíc ľudí.

„Keď išli Mojsejovci, tak boli vyľudnené ulice. Ľudia vtedy chodili z Bratislavy do Košíc, lebo boli prázdne cesty,“ žartuje Nora Kabrheľová.

Nora Kabrheľová. Foto – Peter Lazar

Dnes sa opäť stáva populárnou. Na Instagrame jej mladí ľudia zakladajú fanúšikovské stránky s desiatkami tisícov sledovateľov. Pozerajú jej archívne videá

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

LGBTI+

Médiá

Životy žien

Slovensko

Teraz najčítanejšie