Denník N

Euroligy: Messi debutoval v novom klube. Stala sa z neho „turistická atrakcia“

Foto – TASR/AP
Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

ako by ste pred mesiacom zareagovali, ak by sme vám povedali, že toto leto zmenia pôsobisko Lionel Messi aj Cristiano Ronaldo? Časy, keď pôsobili v španielskej lige, sú síce nenávratne preč, ale v La Lige dúfajú v príchod inej hviezdy – Kyliana Mbappého. Do konca prestupového obdobia ostávajú dva dni a všetko je ešte otvorené.

Cez víkend sa odohrali posledné zápasy pred prvou reprezentačnou prestávkou tejto sezóny. Dobrou správou pre Štefana Tarkoviča je herný reštart Stanislava Lobotku, z ktorého sa opäť stáva dôležitý hráč Neapola. Cez víkend odohral 90 minút aj Juraj Kucka či tradične Milan Škriniar.

V nových Euroligách píšeme aj:

  • o dvojgólovom Kylianovi Mbappém;
  • že Manchestru United možno nebude stačiť ani Ronaldo;
  • ako Atlético zachránil kuriózny vlastný gól z poslednej minúty;
  • že Juventus nehrá ako tím a Škriniar s Lobotkom zvíťazili;
  • a že k Lewandowskému sa pridávajú nové opory.

V Euroligách sa aj v tejto sezóne snažíme každý týždeň zhrnúť to najpodstatnejšie, čo sa cez víkend stalo v piatich špičkových ligách. Môžete ich dostávať aj ako newsletter.


Francúzsko: Messi toho pri debute veľa nepredviedol, stala sa z neho „turistická atrakcia“

Keď Lionel Messi v júli doviedol Argentínu k výhre na kontinentálnom šampionáte, nikto ani len nepredpokladal, že v lete prvýkrát vo svojej kariére zmení pôsobisko.

Vedenie Barcelony ubezpečovalo verejnosť, že má situáciu pod kontrolou, a Messi opakoval, že sa v klube cíti dobre. Začiatkom augusta však prišiel nečakaný zvrat: Barca zistila, že si svojho kapitána nemôže dovoliť, a ten so slzami v očiach odišiel do Paríža Saint-Germain.

V nedeľu v novom klube debutoval, keď v 66. minúte zápasu proti Stade Reims vystriedal Neymara. Keď Messi s číslom 30 vstúpil na ihrisko, vo veľkom mu tlieskali ešte aj domáci fanúšikovia.

Po futbalovej stránke toho veľa nepredviedol, no komentátor Frank Leboeuf z ESPN žartoval, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Lionel Messi

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie