Denník N

Red Bull po hrozivej nehode Kvjata v kvalifikácii VC Japonska: V Rusku sa rodia tvrdí chlapi

Foto - Pool Photo via AP
Foto – Pool Photo via AP

Divákom na okruhu v Suzuke sa v mysli prehrali obrázky z tragického nárazu Francúza Julesa Bianchiho, ktorého jazdecká chyba stála život. Ruský pretekár F1 mal šťastie v nešťastí.

Ruský jazdec F1 Daniil Kvjat mal v sobotňajšej kvalifikácii na Veľkú cenu Japonska hrozivo vyzerajúcu haváriu. Z nehody však vyviazol bez jediného škrabanca a jeho tím Red Bull dokonca celú situáciu komentoval s humorom.

Divákom i jazdcom na okruhu v Suzuke v sobotu zatrnulo, Kvjatova nehoda totiž pripomenula vlaňajšiu fatálnu haváriu Julesa Bianchiho. Jazdec Red Bullu v rýchlej desiatej zákrute nezvládol riadenie, tvrdo vrazil do bariéry z pneumatík a jeho vozidlo následne urobilo kotrmelec.

Kvjatova nehoda

Našťastie Kvjat vyviazol z nehody bez zranenia, zo zdemolovaného kokpitu vyliezol bez pomoci. Jeho stajňa necelé dve hodiny po karambole zverejnila na Twitteri fotografiu 21-ročného Kvjata, ktorý na nej ukazuje palcom hore. „Je úplne v poriadku. V Rusku sa rodia tvrdí chlapi,“ pripojil Red Bull krátky komentár.

Chyba začiatočníka, priznal Rus

Po Kvjatovej havárii zaviali na trati červené vlajky a druhé ostré kolo v tretej kvalifikačnej fáze už nikto neabsolvoval. Pilot Red Bullu priznal, že nehodu zavinil sám, svojím školáckym zaváhaním. „Bola to začiatočnícka chyba. S oboma kolesami som sa ocitol na tráve v úseku, kde nebola žiadna výjazdová zóna, takže celkom logicky nasledoval náraz,“ opisoval haváriu Kvjat.

Sediac v zdevastovanom monoposte bol schopný cez vysielačku odkázať tímu, že nie je zranený a následne zamieril na zdravotnú prehliadku. Lekári našťastie neodhalili žiadne zranenie.

„Musím povedať, že to vyzeralo skutočne hrozivo. Chcem sa ospravedlniť tímu – mali sme za sebou už aj tak niekoľko ťažkých týždňov a touto nehodou som im ešte narobil ďalšiu prácu. Je mi to ľúto,“ ospravedlňoval sa mladý jazdec, ktorý skončil v kvalifikácii na 10. mieste.

V nedeľu však pravdepodobne vyštartuje z boxovej uličky, keďže zničené vozidlo bude podľa tímu potrebovať vymeniť šasi, motor i prevodovku.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie