Denník N

Slovensko sa príliš bálo, nášmu trénerovi ste možno zachránili prácu, vraví chorvátsky novinár

Milan Škriniar. Foto – TASR/Jakub Kotian
Milan Škriniar. Foto – TASR/Jakub Kotian

Slovenskí futbalisti v sobotu prehrali s Chorvátskom 0:1, no napriek tomu im diváci po zápase tlieskali. Je to príjemná zmena po dlhšom období, keď fanúšikovia neboli spokojní ani v prípadoch, keď reprezentácia neprehrala.

Pritom tento výsledok aj podľa kapitána Mareka Hamšíka znamená s najväčšou pravdepodobnosťou koniec nádejí na postup na majstrovstvá sveta do Kataru 2022.

„To by sme museli všetky zvyšné zápasy vyhrať,“ povedal Hamšík. „Budeme sa však o to snažiť. V utorok proti Cypru nemôžeme zaváhať.“

Reakcia divákov len potvrdila, že sa na futbale chcú predovšetkým zabaviť. Ak sa im to podarí, radi zatlieskajú aj po prehre.

Slovenský futbal dlho zábavný nebol. Na Eure si Slováci v zápasoch proti Švédsku a Španielsku nevypracovali žiadnu gólovú šancu, za čo bol kritizovaný tréner Štefan Tarkovič aj hráči.

„Teraz sme ich mali sedem proti špičkovému súperovi. Bol to jeden z najlepších výkonov pod mojím vedením,“ hodnotil Tarkovič. „Keby sme remizovali, boli by sme nešťastní. Napokon nemáme ani bod.“

Tohtotýždňové výkony v druhom polčase v Slovinsku a v zápase proti Chorvátsku dávajú nádej, že sa fanúšik pred slovenskými zápasmi bude môcť opäť tešiť na dobrý futbal.

Napriek tomu nebolo všetko v slovenskej hre ideálne a chorvátsky novinár Juraj Vrdoljak z Telesportu tvrdí, že Slovákom chýbalo nielen šťastie, ale aj väčšia odvaha.

„Slovensko mohlo dosiahnuť viac, Chorvátsko hralo až príliš nudne. Je to pre vás škoda, pre trénera Tarkoviča to bola veľká šanca,“ hovorí Vrdoljak pre Denník N.

Dočítate sa:

  • za čo Marek Hamšík vychválil Stanislava Lobotku;
  • akým spôsobom Lobotka zmenil slovenskú hru;
  • ako hodnotí zápas expert Ladislav Borbély;
  • prečo si novinár Juraj Vrdoljak myslí, že Slováci zachránili prácu Zlatka Dalića.

Prečo hráme lepšie? Lebo šéfuje Lobotka

Keď dostal Marek Hamšík

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

MS vo futbale

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie