Denník N

V Košiciach už majú pozitívnych žiakov, testy od ministerstva rodičia stále nemajú

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Viac ako 200 košických detí chodilo do školy len dva dni. V Košiciach už našli deväť pozitívnych žiakov, čo znamená, že v karanténe skončilo deväť tried na piatich základných školách. Prví nakazení covidom boli v závere letných prázdnin v táboroch či na dovolenkách, vysvetlilo košické oddelenie školstva.

Na Základnej škole Jozefa Urbana chodili deti do školy iba jeden deň – už v piatok sa do karantény presunula jedna trieda. Nasledovali ďalší pozitívni žiaci a škola musela zatvoriť ďalšie dve triedy.

V situácii, keď sa očakáva rýchle šírenie variantu delta, sa ministerstvu školstva stále nepodarilo dodať rodičom a školám sľúbené samotesty. Rodičia žiadali viac ako desať miliónov testov, ministerstvo zatiaľ dodalo menej ako polovicu.

Učiteľky boli zaočkované, do karantény nešli

Riaditeľka košickej Základnej školy Požiarnická sa o prvom pozitívnom teste v tomto školskom roku dozvedela v nedeľu. Volala jej jedna z matiek – jej dieťaťu vyšiel pozitívny samotest, ktorý si sami urobili doma. Od pondelka zatvorili celú triedu v treťom ročníku a všetky deti sa učia z domu. Ich triedna učiteľka je zaočkovaná –

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Branislav Gröhling

Koronavírus

    Košice

    Školstvo

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie