Denník N

Ukázal nový plán s Hamšíkom. Kritizovanému Tarkovičovi už nik nemôže vyčítať, že sa nepokúsil o zmenu

Štefan Tarkovič počas tréningu v rozhovore s Ivanom Schranzom. Foto - TASR
Štefan Tarkovič počas tréningu v rozhovore s Ivanom Schranzom. Foto – TASR

Po vypadnutí z Eura tréner slovenskej reprezentácie Štefan Tarkovič čelil kritike. Po troch septembrových zápasoch mu nikto nemôže vyčítať, že by sa nepokúsil o zmenu.

V dueloch so Slovinskom, Chorvátskom aj Cyprom experimentoval s taktikou aj formáciou. Hoci Slovensko vyhralo len raz, tieto tri zápasy ukázali, ako približne by mohlo hrať.

Nevýhodou pre Tarkoviča ako trénera reprezentácie, samozrejme, je, že so svojimi hráčmi môže pracovať iba párkrát ročne a na skúšanie hráčov nemá veľa času, keďže v priebehu roka mal k dispozícii v podstate iba ostré zápasy v kvalifikácii alebo na Eure. Aj septembrové duely však naznačili, že ak sa nájde vhodný taktický systém, Slovensko má stále silné individuality, ktoré ho môžu potiahnuť.

Tarkovič potreboval vyriešiť najmä problém s prechodom do útoku. Aj s týmto cieľom sa rozhodol pre taktickú obmenu záložnej rady. Do základnej zostavy sa po návrate do formy vrátil Stanislav Lobotka na post defenzívneho štítu („šestky“) a pred ním ako „box-to-box midfielder“ hral Juraj Kucka.

Novinkou však bol aj post Mareka Hamšíka, ktorý

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

MS vo futbale

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie