Denník N

Bratislava nezastavila developera na Kolibe ani tým, že mu dali do cesty rampu a veľké kontajnery

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Kým bratislavský magistrát sa snaží stavebníkovi zabrániť stavať na pozemkoch Mestských lesov, starosta Nového Mesta Rudolf Kusý problém v predĺžení príjazdovej cesty na Kolibe nevidí. Konateľom developera je bývalý poradca ministra Smeru Ľubomíra Jahnátka.

Mesto Bratislava skúsilo zastaviť developera na Kolibe – do cesty mu postavili rampu aj veľké kontajnery. Nič nepomohlo, postavili tam príjazdovú cestu aj s chodníkmi na pozemkoch Mestských lesov.

Bratislavská Koliba na úpätí Malých Karpát je známa úzkymi uličkami a rodinnými domami, ide o lukratívnu lokalitu na život s výhľadom na hlavné mesto.

Na Soviu ulicu vedie práve úzka, jednopruhová cesta bez chodníkov, v nie práve najlepšom stave. Po pár desiatkach metrov, popri záhradách okolitých domov a lese sa cesta zrazu rozširuje s novým asfaltom aj chodníkmi.

Počas leta tu napriek snahe Mestských lesov a magistrátu Bratislavy vyrástla nová príjazdová cesta pre zamýšľaný projekt rodinných domov s bytmi. Developer AVP s. r. o nemá podľa mesta platné stavebné povolenia a cestu stavia aj cez pozemky Mestských lesov.

Keď developer s výstavbou aj napriek upozorneniam mesta pokračoval, magistrát cestu zablokoval:

„Hlavné mesto v spolupráci s Mestskými lesmi BA na mieste umiestnilo rampu na zabránenie vjazdu vozidiel, ako aj ďalšie iné zábrany, ktoré mali zabrániť v dokončení stavebnej činnosti. Tie však stavebník svojvoľne odstránil. Túto situáciu už riešime s vecne príslušnými inštitúciami,“ vysvetľuje magistrát.

Umiestnená rampa developera nadlho nezastavila – firma ju v priebehu niekoľkých hodín odstránila, železná konštrukcia rampy ostala ležať pri ceste.

Odhodená rampa Mestských lesov pri predĺžení Sovej ulice na bratislavskej Kolibe. Foto N – Vladimír Šimíček

Hlavné mesto sa preto rozhodlo brániť svoje pozemky inak – na miesto pristavili veľký kontajner OLO, no aj s tým si stavebník poradil a v prácach na príjazdovej ceste pokračoval.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Developeri v Bratislave

Slovensko

Teraz najčítanejšie