Denník N

Šaštín počas pápežovej návštevy zatvoria, obmedzenia zažije Bratislava, Prešov i Košice (prehľad všetkých obmedzení)

Foto - TASR
Foto – TASR

Obmedzenia budú na hraniciach, v centre Bratislavy, na D1 či na diaľnici z Košíc do Prešova. Šaštín bude v stredu celkom zatvorený, vstup bude umožnený len domácim a organizátorom.

V Bratislavskom, Trnavskom, Prešovskom a Košickom kraji počas návštevy pápeža Františka na Slovensku prerušia na viacerých miestach premávku. Štvordňový program pápeža na Slovensku od nedele do stredy ovplyvní bežný chod miest – v mnohých školách v hlavnom meste, v Košiciach i Prešove sa preto na začiatku týždňa ani nebude vyučovať. Polícia ľudí vyzýva, aby zvážili svoje presuny alebo počítali so zdržaním.

Pápež František prišiel na Slovensko v nedeľu 12. septembra a do Ríma odletí v stredu 15. septembra.

Nedeľu strávil pápež v Bratislave, z letiska sa presunul na veľvyslanectvo Vatikánu na bratislavských Palisádach. Aj celý pondelok bude v hlavnom meste. Utorok strávi na východe Slovenska, najprv v Prešove a potom v Košiciach. V stredu zase odslúži omšu v Šaštíne (podrobný program je na konci článku).

Bratislava

Polícia upozorňuje, že prenosným dopravným značením bude zakázané zastavenie a státie vrátane chodníkov po trasách presunov. S obmedzeniami je potrebné počítať aj na priľahlých cestách, ktoré sa napájajú na uzatvorené komunikácie.

12. septembra

Pápež priletí na Slovensko o 15.30 hod., premávka bude obmedzená až od obeda.

So zdržaním treba počítať hlavne na diaľničnom obchvate D1 a diaľnici D2 od hraničného priechodu s Rakúskom a Maďarskom. Takisto v Mlynskej doline a v Starom Meste v okolí Horského parku, kde sa nachádza Apoštolská nunciatúra, v ktorej bude mať pápež program.

Konkrétne ide o:

  • okolie Letiska M. R. Štefánika: 12.00 – 16.00 hod.
  • hraničné priechody Jarovce – Kittsee a Čunovo – Rajka v smere do

    Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Košice

Pápež František

Prešov

Slovensko

Teraz najčítanejšie