Denník N

Kotleba je podľa starostov najhorší žiak v župe

Tridsiatka starostov a primátorov z Banskobystrického kraja ohodnotila župana Mariana Kotlebu na známku 4,46.

V priemere má na vysvedčení známku 4,46. Hodnotenie mimovládky Watch BBSK od tridsiatky starostov a primátorov sa k banskobystrickému županovi Marianovi Kotlebovi nedostalo.

Chceli mu dať aj symbolický hnedý župan, Kotleba však mal podľa tajomníka Jána Kečkeša „iný harmonogram“.

Štvorky a päťky

Najlepšie, známkami blížiacimi sa k štvorke, respondenti hodnotili Kotlebovu spoluprácu s obcami, transparentnosť financovania, dotácie a výjazdové zasadnutia. Najhoršie dopadlo riešenie rómskej otázky a zvýšenie zamestnanosti. Jediný starosta hodnotil prácu župana vyslovene pozitívne.

Ingrid Kosová z Watch BBSK konštatovala, že najväčším problémom vedenia župy je to, že rozhodujú podľa osobnej ideológie, nie podľa demokratických princípov, ku ktorým sa Slovensko hlási.

Extrémne názory

„Robia to aj ďalší politici, aj preto sa presadzujú extrémne názory. Nekorektné vyhlásenia na tému Rómov a utečencov mal predseda vlády, ale aj predseda SNS Andrej Danko a šéf OĽaNO Igor Matovič,“ dodala Kosová.

Aktivisti oslovili všetkých približne dvesto starostov a primátorov, výrazná väčšina na otázky nereagovala. Informácie z približne dvojhodinových rozhovorov použijú v návrhoch pre vedenie župy.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie