Denník N

Rivali opäť v konflikte, Hamiltonovi pri Verstappenovom manévri zachránila život „svätožiara“

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Krátko pred tým okamihom sa Max Verstappen vybral do boxov. Jeho zastávka počas Veľkej ceny Talianska však trvala o čosi dlhšie, než by sa mu hodilo, čím prišiel o výhodu pred svojím rivalom Lewisom Hamiltonom.

Po výjazde Verstappena z boxov reagoval Mercedes, ktorý chcel využiť problémy Red Bullu. Hamiltonova výmena pneumatík takisto nebola ideálna, bola však výrazne kratšia, vďaka čomu sa po Britovom návrate na trať ocitli obaja ašpiranti na zisk titulu vedľa seba.

Táto kontroverzia bola podľa niektorých novinárov a komentátorov „odplatou“ za júlové počínanie Hamiltona na okruhu Silverstone, kde po vzájomnom kontakte Verstappen vypadol a skončil v nemocnici. Pilot Red Bullu vtedy čelil preťaženiu 51G.

Späť k nedeľňajšej veľkej cene. Hamilton sa po výjazde z boxov zaradil tesne pred svojho rivala, lenže ten mal pred nájazdom do úvodnej šikany vyššiu rýchlosť a obaja vchádzali do prvej a druhej zákruty nalepení na sebe.

Verstappen bol najprv na vonkajšej strane, ale pred druhou zákrutou mal výhodu vnútrajška. V tesnom súboji však prednými kolesami vyšiel na vysoký obrubník, ktorý je na rôznych okruhoch často kritizovaný. Ten vymrštil Red Bull do vzduchu a nasledovali chvíle, ktoré sa pre Hamiltona mohli skončiť veľmi zle.

Holanďan bol vo svojom aute len pasažierom. Po tom, čo sa jeho monopost ocitol vo vzduchu, sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Formula 1

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie