Denník N

Euroligy: Pri Ronaldovi hrá Pogba nižšie, čo môže byť problém. Radšej mali investovať do zálohy, hovorí expert

Cristiano Ronaldo s Brunom Fernandesom. Foto – TASR/AP
Cristiano Ronaldo s Brunom Fernandesom. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

najväčšou udalosťou uplynulého víkendu v top piatich európskych futbalových ligách bol návrat Cristiana Ronalda do Manchestru United. 36-ročný hráč pri svojom redebute strelil dva góly pri víťazstve 4:1 nad Newcastlom United.

V nových Euroligách píšeme aj o tom:

  • prečo môže byť Ronaldo pre United problém,
  • ako sa v Taliansku pochytili tréneri Juventusu a Neapola,
  • ako v Španielsku hviezdil Lemar,
  • ako niektorí fanúšikovia PSG pískali na Mbappého či
  • ako sa Nagelsmann vrátil do Lipska.

V Euroligách sa snažíme každý týždeň zhrnúť to najpodstatnejšie, čo sa cez víkend stalo v piatich špičkových ligách. Môžete ich dostávať aj ako newsletter.


Anglicko: Ronaldo očakával len jeden gól

Cristiano Ronaldo sa vrátil. V sobotu prvý raz po prestupe do Manchestru United nastúpil, a to proti Newcastlu United. Pri svojom návrate do anglickej Premier League strelil dva góly a pomohol k víťazstvu 4:1.

Pre Ronalda šlo už o druhý debut v drese United. Prvý absolvoval v roku 2003, v drese United potom dal 118 gólov v 292 zápasoch.

Ronaldo sa po pôsobení v Reale Madrid a Juventuse vrátil ako megahviezda, ktorá má United doviesť k prvému titulu od sezóny 2012/2013.

„Od tímu a od Ronalda sa očakávalo veľa a on to teraz naplnil. Dokáže pozdvihnúť všetkých okolo seba. Je tvrdý na seba samého a potom aj na spoluhráčov a na nás,“ povedal manažér Ole Gunnar Solskjaer.

Na Old Trafforde bola výborná atmosféra, fanúšikovia spievali Ronaldovo meno. „Nečakal som, že strelím dva góly. Očakával som jeden, ale nie dva. Bol to neuveriteľný moment,“ rozprával Ronaldo pre BBC. „Bol som veľmi nervózny. Včera som rozmýšľal, že chcem zahrať dobre a ukázať, že stále môžem tímu pomôcť.“

Ronaldo v 36 rokoch stále patrí k najlepším hráčom na svete. Jeho sláva zároveň pomôže United aj po marketingovej stránke. Jeho prestup v závere prestupového obdobia priniesol obrovskú pozornosť. Portál Athletic píše, že počas uplynulého týždňa sa v klubovom obchode pri potlačení nových dresov viackrát minuli čísla 7.

Na tribúne sedel aj Sir Alex Ferguson, legendárny manažér United, jeden z ľudí, ktorí sa najviac pričinili o návrat Ronalda. Ferguson telefonoval priamo Ronaldovi, aby neprestúpil k rivalovi City, ale podpísal zmluvu s United.

Okrem Fergusona bol na Old Trafforde aj spoluvlastník klubu Avram Glazer, ktorý prišiel na zápas prvý raz od augusta 2019. Víťazstvo nad Newcastlom videl aj nigérijský spevák Burna Boy, ktorý vystupoval na festivale Parklife. Tam počas jeho setu vyšiel na pódium aj záložník United Paul Pogba.

Pogba aj z dôvodu Ronaldovho príchodu hral hlbšie vo formácii 4-2-3-1, čo by podľa taktického experta Jonathana Wilsona

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie