Denník N

O dosť veselšie narodeniny

Robert Fico. Foto - TASR
Robert Fico. Foto – TASR

Predpovede, že Hlas bude kanibalizovať materskú stranu tak, ako to Smer urobil pred rokmi koaličným partnerom HZDS a SNS, sa zatiaľ nepotvrdili.

Nevieme síce, ako Robert Fico oslavuje svoje 57. narodeniny, ktoré zhodou okolností pripadajú na dnešný sviatočný deň, no keby to záviselo len od politických úspechov, tohto roku by to bola o dosť bujarejšia oslava ako vlani. Za zmienku stoja minimálne tri dôvody.

Prvý sa týka bývalých spolustraníkov z Hlasu. Čerství odídenci zo Smeru mali síce v prvých prieskumoch menej percent ako v súčasnosti, ale kým pred rokom rástli, dnes skôr padajú. Predpovede, že Hlas bude kanibalizovať materskú stranu tak, ako to Smer urobil pred rokmi koaličným partnerom HZDS a SNS, sa zatiaľ nepotvrdili.

Naopak, Robert Fico za posledný rok ukázal, že má (vlastne musí mať) oveľa viac energie ako o jedenásť rokov mladší Peter Pellegrini. Nech už si o forme, obsahu i dôvodoch Ficových vystúpení myslíme čokoľvek, zbierka fotiek, ktorú za ten čas vyprodukoval jeho nástupca, im nemôže konkurovať.

Druhým dôvodom na oslavu sú, paradoxne, voľné ruky, ktoré súčasná vláda nechala polícii.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Robert Fico

Smer

Komentáre

Teraz najčítanejšie