Denník N

Rodičia sa búria proti noseniu rúšok v škole, hovorí riaditeľ, ktorý zrušil potvrdenia lekára Liptáka

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Riaditeľ základnej školy v Pliešovciach, dedine pri Zvolene, už od začiatku školského roka rieši nespokojnosť rodičov s rúškami a opatreniami proti covidu. Najprv to bola petícia, potom skupina rodičov priniesla potvrdenia o tom, že ich deti nemusia nosiť rúška. Vystavil ich lekár Peter Lipták, ktorý má ordináciu v Bratislave a pravidelne vystupuje proti očkovaniu či rúškam na protipandemických protestoch.

Riaditeľ Slavomír Matejka tvrdí, že hnev rodičov na protipandemické opatrenia sa stupňuje a podobné skúsenosti má veľa škôl. Niektorí riaditelia podľahnú tlakom rodičov, iní si vykladajú opatrenia po svojom a školáci nemajú vždy nasadené rúško. „Ale majú zamknutú školu, takže keby prišla hygiena, rýchlo všetkým deťom povedia, nech si ich nasadia,“ opisuje riaditeľ.

Máme za sebou prvé tri školské týždne. Máte pokojný spánok? 

Predvčerom bola pre mňa tak trochu tragická noc. Neustále riešime spory okolo epidemiologických opatrení. Na internete vznikla diskusia, do ktorej som sa zapojil. Jedna pani napísala komentár, ani ju nepoznám, je to len známa matky, ktorá má dieťa u nás v škole. Mimoriadne vulgárne na mňa zareagovala. Nečakal som, že sa ma to až tak dotkne.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hoaxy a propaganda

Očkovanie proti koronavírusu

Školstvo

Slovensko

Teraz najčítanejšie